Support » Plugin: WP Power Stats » Traffic Source doesn’t work

  • Resolved Josh Arcadia

    (@iogamescom)


    Traffic Source doesn’t work and it never worked, it always says that 100% traffic comes from Links, even when the site is brand new, or you just access it via Search Engine or Directly

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 31 total)
  • Already reported 5 months ago. With no solution…

    https://wordpress.org/support/topic/trafic-origin-only-from-links/

    Thats the only problem with this plugin. Basic feature not working properly.

    Regards.

    Plugin Author artifex404

    (@artifex404)

    This should be fixed as of version 2.2.1. Please re-open the issue if it is still not working. Thanks!

    Thread Starter Josh Arcadia

    (@iogamescom)

    Re-Opening this ticket, sorry and glad you came back…

    I updated to v2.2.1 in the morning, 12 hrs later, still not distinguishing TRAFFIC SOURCES:

    http://image.prntscr.com/image/82cbf15041aa4d10ad0167ff117903ea.png

    I have around 100 visits daily

    Hi,
    here anything is ok – see screenshot.
    screenshot
    Best regards
    HGG

    Plugin Author artifex404

    (@artifex404)

    Josh, to identify and reproduce the problem, I would need more info about your setup:

    PHP version
    Web server and version
    OS

    Maybe there is some conflict with other plugins?

    Thread Starter Josh Arcadia

    (@iogamescom)

    Wow! thanks @hage , but I updated 5 sites and all are 100% links

    Plugin Author artifex404

    (@artifex404)

    Josh, you can message me on WordPress slack for an interactive chat. Maybe I could assist you to find the solution and fix the plugin if there is still something broken.

    Thread Starter Josh Arcadia

    (@iogamescom)

    Wel @artifex404, I love this plugin, and since I am webdesigner I use it like on 10 sites, servers from namecheap, hostgator, arvixe and I believe hostmonster…

    So I don’t think is conflicting with other pluglins since the setup for the each one is different, even some use the basic Twenty Seventeen

    Im in the same situation as Josh. Nothing changed after last update.

    Im using my own OS X Server as a hosting

    Plugin Author artifex404

    (@artifex404)

    Actually it was fixed for Josh, I did have a chat on Slack with him.

    Since the bug was fixed only recently, your site would need a lot more of hits from search engines so that the percentage increments from 0% to 1%.

    To see if it’s working, you can check out the database, more precisely the last hits on wp_power_stats_visits table, and see if there are some entries with the column is_search_engine set to 1.

    Yes you are right, 17 entries from 15.251. I think will take long to reach the 1%.

    In the other hand I want to suggest you some improvements in the Browser – Operating system section. Whats the best way to do it?

    Thank you so much for bring fast support to your plugin.

    For direct ones, would be: If referrer are the same as target URL, column is_direct set to 1?

    Or how you distinguish between direct ones and links ones?

    Best regards.

    Now the search engine seems to work but not the direct ones. I repeat the question: How your plugin recognize direct traffic?

    Best regards.

    P.D.: @iogamescom do you have any direct traffic percentage?

    • This reply was modified 5 years, 4 months ago by Than_sad.
    Plugin Author artifex404

    (@artifex404)

    The direct traffic is when your site URL is entered directly into the browser location bar, that way there is no referer in the headers sent to the server. Maybe you simply do not have such traffic to your site?

    Hi,
    same here.
    I have entered the URL directly into the browser and we have checked it sometimes on different computer – unfortunately without success.

    Best regards
    HGG

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 31 total)
  • The topic ‘Traffic Source doesn’t work’ is closed to new replies.