WordPress.org

Support

Support » Plugins and Hacks » WordPress Contact Forms by Cimatti » [Resolved] submit button works only on one form

[Resolved] submit button works only on one form

  • Sharen McArthur

    @sharenmcarthurgmailcom

    I launched my website, storiesfromacottage.com, last week. Here’s the link: http://storiesfromacottage.com/

    I have two forms, contact and submissions. The contact form works exactly as it should. The submit button works on test/preview and on the website. I have already been contacted by people.

    The submit button for the submissions form doesn’t work at all. It doesn’t work in test/preview or on the website. It will load word files.

    I have not deleted the form to redo it. I did drag the form fields from the submissions form to the left side and then back to the submissions form. That didn’t work. I also updated the plugin a couple of days ago when an update came in. That didn’t fix the problem.
    I have checked the submissions form numerous times and don’t see any errors.

    The submissions form is the heart of my website. I publish stories that people submit. If they can’t submit, I cannot publish their stories.

    The captcha works on the contact form. Could it not work on the submissions form? Just a thought.

    http://wordpress.org/plugins/contact-forms/

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • Plugin Author cimatti

    @cimatti

    Hi Sharen,

    As reported by other users, I found a bug in validation of required fields of type “Multiple selections area” (you used it in “Submission category”).

    If users should select only a value, you should use “Select” field type. For multiple selections, “Multiple checkboxes” usually is better than “Multiple selections area”, however also validation of required “Multiple checkboxes” is buggy: you have to check every box, but I think it’s better that if it’s required you should check at least one box.

    So, for now, if you want multiple selections you have to make the field not required, or turn the field to single “Select”. I’ll release a fix for this bug on the next version.

    Sharen McArthur

    @sharenmcarthurgmailcom

    Thank you for your help. I changed the field to “select” and made it required. That worked! I also like the select field better.

    I look forward to the next update.

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • The topic ‘[Resolved] submit button works only on one form’ is closed to new replies.
Skip to toolbar