Support » Plugin: Block Lab » Custom block error

  • Resolved grinstba

    (@grinstba)


    So awhile back, I created a custom block with Block Lab and it worked perfectly. I went back to make a few changes and noticed that the wordpress editor was displaying the following message instead of the custom block on the page editor:

    your site doesn’t include support for the ‘block-lab/image-link’ block. You can leave this block intact or remove it entirely.”

    The custom block still renders on the webpage correctly, however, I cannot add new ones or modify the existing blocks.

    I created the blocks by following these tutorials:
    https://getblocklab.com/docs/get-started/create-your-first-block-lab-custom-block/
    https://getblocklab.com/docs/get-started/add-a-block-lab-block-to-your-website-content/

    So my block file is located at theme/blocks/block-image-link.php and has the following contents:

    <div class="image-link" style="background-image: linear-gradient( rgba(0,0,0,.7), rgba(0,0,0,.7) ), url(<?php block_field( 'image' ); ?>); height: <?php block_field( 'height' ); ?>px; width: <?php block_field( 'width' ); ?>px;">
    	<a href=<?php block_field( 'link' ); ?>></a>
    	<div class="image-link-label">
    		<p>
    			<?php block_field( 'label' ); ?>
    		</p>
    	</div>
    </div>

    To me it seems that the plugin is searching for the custom block in the wrong location, but that is just my best guess.

    Thanks for your help!

    • This topic was modified 4 months, 2 weeks ago by grinstba.
Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.