WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » wp-settings.php on line 465 error

wp-settings.php on line 465 error

  • I tried 3 attempts at installing templates on my new site and get the following error.

    Warning: include_once(D:\hosting\member\browne\wp/wp-content/plugins/devart/) [function.include-once]: failed to open stream: Permission denied in D:\hosting\member\browne\wp\wp-settings.php on line 465

    Warning: include_once() [function.include]: Failed opening ‘D:\hosting\member\browne\wp/wp-content/plugins/devart/’ for inclusion (include_path=’.;c:\php5\pear’) in D:\hosting\member\browne\wp\wp-settings.php on line 465

    Warning: include_once(D:\hosting\member\browne\wp/wp-content/plugins/inanis-glass/) [function.include-once]: failed to open stream: Permission denied in D:\hosting\member\browne\wp\wp-settings.php on line 465

    Warning: include_once() [function.include]: Failed opening ‘D:\hosting\member\browne\wp/wp-content/plugins/inanis-glass/’ for inclusion (include_path=’.;c:\php5\pear’) in D:\hosting\member\browne\wp\wp-settings.php on line 465

    Any suggestions please 😀

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • What’s on line 465? Does that file have proper permissions (aka, CHMOD)?

    Did you delete you plugins folder? Or the content of your plugins folder? Because for whatever reason, it can’t load any files from your plugins folder (wp-content/plugins).

    include_once(WP_PLUGIN_DIR . ‘/’ . $plugin);

    is on line 465

    I cannot find the directory, WP_PLUGIN, on the server, only a plugin folder in the WP-CONTENT folder. The templates have been added to “this” plugin folder.

    I have also checked the permissions for WP-CONTENT and sub-folders of WP-CONTENT, and they seem correct

    I might be wrong on this, but I think WP_PLUGIN is a global variable (not a directory on your server) used by WP similar to TEMPLATEPATH. I’m going to assume that line 465 is correct.

    Be sure that all of your themes/templates go in /wp-content/themes/ directory, and be sure that all of your plugins go in /wp-content/plugins/ directory.

    Genius

    The themes were being placed in the plugins directory..

    Thanks guys – much appreciated

    i may have found this error after installing/uninstalling themes: specifically, either “Marque” or “cogworks”. back to square one. another lesson in making backups regularly and often…

    best of luck!

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • The topic ‘wp-settings.php on line 465 error’ is closed to new replies.