WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » The file upload issue

The file upload issue

  • I have a couple of WP based blogs on my servers and they all have the same problem … I cannot upload images directly to the server when i write an article …

    here is what I have done …

    created a uploads directory in wp-content
    chmod 777 for that directory
    I CAN FTP to that directory

    when I UL for the wp-admin the file LOOKS like it uploads … I can direct it to the editor and it will insert it the file name normally. But the file NEVER uploads to the upload directory

    No error messages are generated that I can find.

    I go to Manage Uploads and there is a box for the file but no file … nor is there a file in the /wp-content/uploads directory.

    I have confirmed through PHPINFO that uploads are enabled and that permissions are set correctly

    I am at the end of my rope with this does anyone have any ideas

    BTW …

    Server info Apache2 PHP latest and greatest GD latest

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • just as a follow up

    No actual url for the file is ever created

    I’m having this same issue – I thought it was the size of the file, but I can upload it through Fetch. When I try to upload it through a blog post, it doesn’t do anything.

    It seems that there is no fix in sight for this major bug … I have seen a bunch of posts about it but absolutely no workable solutions.

    Running a photography site this is a show stopper for me

    For what it’s worth this used to happen to me when I had less than 8M of php memory. Back then it seems the thumbnailer just chokes and dies.

    I checked that – I have coppermine on the server for another site and I have pushed up that limit …

    There definitely seems to be a build issue at the server level …

    I installed wp on my other server running Cen0s 2.6.9-55.0.6.EL and there was no issue

    my web server is running a old kernel 2.4.18-newpmac with debian-PPC (it is a venerable Mac Quicksilver converted to web server duty)

    Outside of that there is not a lot of difference operationally between the 2

    The web server Apache/2.2.3 (Debian) DAV/2 PHP/4.4.4-8+etch4

    the testing box Apache/2.0.52 (CentOS) DAV/2 PHP/4.3.9

    So really I don’t have a clue on even where to start …

    The only thing that is different (really) is the kernel version

    OK WORDPRESS CODERS WANNA TACKLE THIS

    There seems to be a database issue causing the upload issue that I am having

    ‘I have a bunch of errors that look just like this:
    Sat Mar 29 15:06:32 2008] [error] [client xxx.xxx.xxx.220] WordPress database error Table ‘wp.wp_interlinker_settings’ doesn’t exist for query SELECT id FROM wp_interlinker_settings WHERE ( (setting = ‘link_comments’) AND (value = ‘1’) ) LIMIT 1; made by include_once, referer: http://my.site.com/wp-admin/post.php?action=edit&post=19

    [Sat Mar 29 15:06:47 2008] [error] [client xxx.xxx.xxx.226] WordPress database error Table ‘wp.wp_interlinker_settings’ doesn’t exist for query SELECT id FROM wp_interlinker_settings WHERE ( (setting = ‘link_comments’) AND (value = ‘1’) ) LIMIT 1; made by include_once, referer: http://my.site.com/wp-admin/media-upload.php?type=image&tab=type&post_id=19

    [Sat Mar 29 15:07:32 2008] [error] [client xxx.xxx.xxx.220] WordPress database error Table ‘wp.wp_interlinker_settings’ doesn’t exist for query SELECT id FROM wp_interlinker_settings WHERE ( (setting = ‘link_comments’) AND (value = ‘1’) ) LIMIT 1; made by include_once, referer: http://my.site.com/wp-admin/post.php?action=edit&post=19

    [Sat Mar 29 15:08:32 2008] [error] [client xxx.xxx.xxx.220] WordPress database error Table ‘wp.wp_interlinker_settings’ doesn’t exist for query SELECT id FROM wp_interlinker_settings WHERE ( (setting = ‘link_comments’) AND (value = ‘1’) ) LIMIT 1; made by include_once, referer: http://my.site.com/wp-admin/post.php?action=edit&post=19

    [Sat Mar 29 15:09:32 2008] [error] [client xxx.xxx.xxx.220] WordPress database error Table ‘wp.wp_interlinker_settings’ doesn’t exist for query SELECT id FROM wp_interlinker_settings WHERE ( (setting = ‘link_comments’) AND (value = ‘1’) ) LIMIT 1; made by include_once, referer: http://my.site.com/wp-admin/post.php?action=edit&post=19

    The errors generate when ever a image is uploaded

    Ideas anyone ???

    Is anyone looking at this issue ?

    If anyone cares I fixed this issue.
    It involved upgrading PHP to 5.02 (and Mysql at the same time)
    and setting a custom upload path for PHP

    not easy but done \

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • The topic ‘The file upload issue’ is closed to new replies.
Skip to toolbar