• Resolved vankampenp

  (@vankampenp)


  Onder Standaard Exportinstellingen kan je het Pakkettype zetten. Je kan dan kiezen uit een of meer verzendmethodes.
  Bij Woocommerce 2.6 kan je echter kiezen voor Verzendzones met daarin verzendklasses. Ik heb die verzendklasses ingesteld. Die verzendklasses kan ik niet kiezen. Ik kan wel iets kiezen, maar weet niet waar hij het vandaan haalt, en het helpt me niet om het onderscheid te maken tussen Brievenbuspakje, Pakje en Europese pakket.

  Kan je hier naar kijken?

  Bedankt, Pieter

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 24 total)
 • Ewout

  (@pomegranate)

  Hallo Pieter,
  Verzendzones en verzendklasses worden enkel bij het afrekenen gebruikt en niet in de order opgeslagen. Dit bepaald enkel welke verzendmethodes er getoond worden in de checkout, uiteindelijk wordt er door de gebruiker een verzendmethode geselecteerd (dat is de methode die jij in de betreffende verzendzone hebt gezet) en deze wordt dan in de order opgeslagen. Het kan namelijk zijn dat er in de checkout met de verzendzones en klasses meerdere methodes worden getoond, dus dat zegt niets over de uiteindelijk gekozen methode.
  Er staan een handleiding online: https://myparcelnl.github.io/woocommerce-myparcel/

  Mocht je verder nog vragen hierover hebben, dan kun je het beste even contact opnemen met MyParcel support.

  Succes!
  Ewout

  Thread Starter vankampenp

  (@vankampenp)

  Dank je Ewout.
  Ik laat het je toch even zien om te voorkomen dat we langs elkaar heen praten.
  Ik heb verzend zones Nederland en België, met de volgende Verzendmethodes
  Nederland: Digitaal, Download, Post NL
  België: Digitaal, Download, Pakket Europa

  Onder Post NL en Pakket Europa, heb ik 3 verzendklasses die goed te mappen zijn op Brievenbuspakje en Pakket: Handleidingen en VragenlijstenKlein (Brievenbuspakje) en Vragenlijsten groot (Pakket).

  Ik heb ook nog de verzendklasses Download en Digitaal die te mappen zijn op Ongefrankeerd.

  Onder de Standaard Exportinstellingen in de plugin kan ik kiezen: Verzendkosten Nederland, Geen, Afhalen. Dit heeft geen enkele relatie met wat ik heb ingesteld in mijn verzendzones.
  Naar mijn mening is dit een probleem met de plugin.

  Kan je hier nog een keer naar kijken?
  Met vriendelijke groet,
  Pieter

  • This reply was modified 7 years, 7 months ago by vankampenp.
  • This reply was modified 7 years, 7 months ago by vankampenp. Reason: Cosmetic
  Ewout

  (@pomegranate)

  Hallo Pieter,
  Helemaal duidelijk hoor, excuses als ik het niet goed heb uitgelegd.

  In WooCommerce (2.6) heb je verzendzones, verzendmethode en verzendklassen.

  Bij het plaatsen van een order wordt gekeken naar de verzendzones en de daarbij behorende verzendmethodes. Vervolgens wordt gekeken naar de producten en de bijbehorende verzendklassen om te bepalen welke verzendmethodes beschikbaar zijn bij het afrekenen. Dat kan er 1 zijn, maar dat kunnen er ook meerdere zijn.

  Toen je je verzendzones hebt ingesteld heb je voor jouw “Handleidingen” “Vragenlijsten klein” en “Vragenlijsten groot” gekozen voor een bepaalde verzendmethode, en daar vervolgens kosten aan gehangen. Als je op je verzendzone klikt, zie je een lijst met deze methodes, en in de kolom “Type” kun je zien welke methode je hiervoor hebt gekoppeld.

  WooCommerce slaat in de order uiteindelijk enkel de methode (“Type” in de verzendzones) op, dat is de uiteindelijke keuze die de klant heeft gemaakt. Ook de kosten worden geregistreerd, maar er is geen directe link met de methode zoals jij heb onder de zones hebt ingesteld, wat dat betreft zijn de technische mogelijkheden dus beperkt. In theorie zou ik dus wel de namen die jij onder verzendzones hebt ingevoerd kunnen laten zien in de instellingen, maar uiteindelijk worden ze enkel onder de onderliggende verzendmethode/type geregistreerd dus is dat niveau helemaal niet beschikbaar.
  Om het simpeler te zeggen: verzendkosten staan in WooCommerce intern los van de gebruikte verzendmethode.

  Hier (onder 2.2.1) staat ook eea uitgelegd over de verzendmethodes.
  https://myparcelnl.github.io/woocommerce-myparcel/#2_2_1

  Met vriendelijke groet,
  Ewout Fernhout

  Thread Starter vankampenp

  (@vankampenp)

  Hallo Ewout,
  We komen dus niet verder. Ik heb 2.2.1 al 10 keer bekeken, daar wordt gesuggereerd dat je een verzendmethodes kan maken die onderscheid maken tussen een pakket en een brievenbuspakje. Het eerste met Vast Tarief, en de andere met Flat rate NL. Ik heb geen Flat rate NL. Ik kan bij het aanmaken van een verzendmethode kiezen tussen Vast Tarief, Gratis Verzending en Afhalen.

  Maar wat ik ook invul bij de verzendmethodes en verzendklassen, ik kan bij de plugin alleen kiezen tussen Verzendkosten Nederland, Geen en Afhalen. Ik heb daar dus niks aan zo.

  Ik heb in een oude versie van WooCommerce Verzendkosten Nederland gebruikt, maar dat doe ik allang niet meer. Ik weet niet waar die term vandaan komt. In ieder geval kan ik die drie keuzes niet gebruiken om een onderscheid te maken tussen een pakket een brievenbus pakje.

  Voor alle duidelijkheid, de Verzendmethodes en klasses die ik heb ingesteld werken prima. De klant krijgt precies de goede prijs afhankelijk van het product, en het land. Daar ligt het dus niet aan.

  Heb je het zelf al geprobeerd?

  Met vriendelijke groet,
  Pieter

  Ewout

  (@pomegranate)

  Hallo Pieter,
  Vervelend om te horen dat het niet lukt! We hebben uitgebreid getest met meerdere klanten voor de release, maar iedere WooCommerce installatie is weer anders, dus het kan zijn dat iets bij jou anders werkt dan bij anderen.

  Dat je geen onderscheid kunt maken tussen brievenbus en pakket komt waarschijnlijk omdat je hier dezelfde ondeliggende verzendmethode voor hebt gebruikt. Wat staat er in de kolom “Type” achter deze verzendmethodes als je op de pagina van de betreffende verzendzone bent?

  “Verzendkosten Nederland” is waarschijnlijk de naam die je in het verleden hebt gegeven aan Vast Tarief/Flat Rate. Om de overgang van 2.5 naar 2.6 soepeler te laten gaan heeft WooCommerce een soort compatibiliteitsmodus gemaakt en dit is daar waarschijnlijk het resultaat van.

  Overigens hoef je dit niet in te stellen, dan werkt het zoals in de laatste versie (1.5.6) en kun je nog steeds handmatig per bestelling het pakkettype instellen.

  Ik ga dit even voorleggen aan MyParcel om te kijken of er andere oplossingen mogelijk zijn, maar zoals aangegeven is dit ook een technische beperking van WooCommerce.

  Met vriendelijke groet,
  Ewout Fernhout

  Thread Starter vankampenp

  (@vankampenp)

  Hallo Ewout,
  daar staat “Vast tarief”. Zoals gezegd kan ik alleen kiezen bij de verzend methodes uit de types Vast Tarief, Gratis Verzending en Afhalen. Het onderscheid tussen de pakketgroottes zit dus alleen in de verzendklasses.

  Ik gebruik de compatibiliteits modus niet, ik ben overgestapt naar de nieuwe modes. Je kan dan niet meer terug.

  Ik hoor graag of je er met MyParcel uit komt.

  Met vriendelijke groet,

  Pieter

  Ewout

  (@pomegranate)

  Hallo Pieter,
  Ik doelde niet op de compitibiliteitsmodus zelf (waar je inderdaad niet meer naar terugkomt), maar de namen die intern gebruikt worden. Een verzendmethode binnen WooCommerce heeft een ‘title’ en een ‘method_title’, die worden door elkaar heen gebruikt. Voor het lijstje in de instellingen wordt de ‘title’ genomen, als deze niet beschikbaar is valt hij terug op de ‘method_title’. Hoogstwaarschijnlijk is “Verzendkosten Nederland” de naam (title danwel method_title) die jij in het verleden aan Vast Tarief hebt gegeven.

  Met enkel verzendklassen kun je helaas geen directe koppeling maken. Een verzendklasse stel je in per product, dit moet je zien als ‘voorwaarde’ die in de checkout wordt meegenomen om te bepalen welke verzendmethodes er gepresenteerd worden aan de klant (nogmaals, dat kunnen er meer dan 1 zijn!). In 1 order kunnen producten met meerdere verschillende verzendklassen zitten terwijl er uiteindelijk maar 1 verzendmethode in de order staat. Bij vast tarief is het enige wat de verzendklasse doet is de kosten wijzigen, maar de verzendmethode blijft hetzelfde.

  Ik hoop dat het zo wat duidelijker is, ik zal hier posten wanneer er nieuws is!

  Met vriendelijke groet,
  Ewout Fernhout

  Ik heb helaas hetzelfde probleem. Ik zie bij de instellingen van de MyParcel plug-in drie verzendklassen die ik kan indelen onder ‘Pakket’, ‘Brievenbuspakje’ en ‘Ongefrankeerd’, namelijk:

  – PostNL
  – Gratis verzending
  – Afhalen

  Dit doet mij erg denken aan de instellingen van vóór Woocommerce 2.6. Ik zou graag willen zien dat ik de verzendmethodes die ik nu gebruik, namelijk…

  – PostNL Brievenbuspakje
  – PostNL Pakket
  – Afhalen

  …te zien krijg bij de instellingen.

  Kun je dat in orde maken?

  Verder uitstekende plug-in, mijn complimenten! Dit gaat veel tijd schelen. 🙂

  Groeten,
  Edwin

  Ewout

  (@pomegranate)

  Hallo Edwin,
  Helaas is dat op dit moment niet mogelijk. Waarschijnlijk zijn PostNL Brievenbuspakje en PostNL allebei een variatie van ‘Vast Tarief’ (hernoemd naar PostNL, zie hierboven voor uitleg).
  We zijn aan het kijken of we een extra verzendmethode (“Type”) kunnen inbouwen speciaal voor brievenbuspakje en ongefrankeerde labels (die dus in plaats van Vast Tarief gebruikt kan worden), maar ik kan nog niets beloven…

  met vriendelijke groet,
  Ewout Fernhout

  Ewout

  (@pomegranate)

  Hallo Pieter en Edwin,
  Als je een testomgeving hebt, zouden jullie dan de 2.0.6 beta hier kunnen downloaden en uittesten?
  https://github.com/myparcelnl/woocommerce-myparcel/releases

  Met deze versie kun je combinaties van verzendklasse en verzendmethode (Vast Tarief) selecteren, waardoor je preciezer kunt filteren.

  Ik hoor graag van jullie bevindingen!

  Groeten,
  Ewout

  Hi Ewout,

  Het werkt. Ik vraag mij alleen af hoe je de optie hebt geïntegreerd, want ik zie nu:

  – Vast tarief
  – Vast tarief – Pakket
  – Vast tarief – Brievenbus
  – Afhalen
  – Gratis verzending

  M.a.w. ik mis deze opties:

  – PostNL Brievenbuspakje
  – PostNL Pakket
  – PostNL Grootpakket (*)

  (*) Deze optie heb ik onlangs toegevoegd. Ik vraag niet of je deze optie wilt ondersteunen, ik wil alleen dat ik ‘PostNL Grootpakket’ ook onder ‘Pakkettype –> Pakket’ kan selecteren.

  Vandaar mijn vraag of je oplossing daadwerkelijk kijkt naar verzendmethodes die wij hebben ingesteld, of dat het filtert op de woorden ‘brievenbus’ en ‘pakket’ in de verzendopties.

  Groeten,
  Edwin

  Ewout

  (@pomegranate)

  Hallo Edwin,
  Wat je in deze versie zie zijn combinaties van verzendmethode (wat als “Type” in de lijst met verzendmethode in je verzendzone staat), en verzendklasse. Een verzendmethode (Vast Tarief) kan namelijk meerdere instances hebben, maar uiteindelijk heten ze in de order (order data) allemaal Vast Tarief (flat_rate).

  Wat je in dat lijstje ziet is dus alle combinaties van “Verzendmethode – Verzendklasse”.
  Hoe heb je “Grootpakket” precies gedefinieerd?

  Groeten,
  Ewout

  • This reply was modified 7 years, 6 months ago by Ewout.
  Thread Starter vankampenp

  (@vankampenp)

  Hallo Ewout,
  het duurde even voordat ik mijn test omgeving weer op orde had, maar nu heb ik het getest. Het werkt bij mij!

  Ik zie bij de MyParcel Exportinstellingen mijn eigen geconfigureerde Verzendklasses, en daarnaast de drie die je eerder had Vast Tarief, Gratis Verzending en Afhalen. Dat is hooguit wat verwarrend, als je die weg kan laten is het beter.

  Het onderscheid tussen Pakket en Brievenbuspakje wordt goed gemaakt! Ik heb ook een order gemaakt waar als verzendklasse voor een product Pakket en voor het andere Brievenbuspakje staat. In functions.php selecteer ik de duurste optie, zodat de klant de prijs voor het Pakket betaalt en niet kan kiezen tussen de twee. Dat gaat ook goed, er staat dan Pakket geselecteerd in het overzicht van de bestellingen.

  Het enige dat nog niet werkt is de Ongefrankeerd type. Als ik een artikel kies met een verzendklasse die ik bij Ongefrankeerd heb gezet, komt het toch als Pakket.
  Kan je daar nog naar kijken?

  Nog een suggestie, maak een vierde klasse “geen verzending”, waarbij als het daar uit komt de knop naar MyParcel is geblokkeerd. Je kan dit bijvoorbeeld voor Afhalen gebruiken, of voor digitale producten.

  Groeten, Pieter
  PS, als je nieuwere versies hebt, dan kan ik die nu sneller uitproberen.

  • This reply was modified 7 years, 6 months ago by vankampenp. Reason: Groeten
  Ewout

  (@pomegranate)

  Hallo Pieter,
  Zou je een screenshot kunnen posten van wat jij precies ziet in het MyParcel keuzescherm?
  Dan kan ik misschien ook zien wat er verwarrend is. Vast Tarief, Gratis Verzending en Afhalen zijn de type verzendmethodes die je in de verzendzones ziet:
  Verzendtypes

  Dat ongefrankeerd type niet werkt komt mogelijk omdat de kosten hiervoor gelijk zijn aan de basis verzendmethode, daar kan ik helaas niets aan veranderen. Het lastige aan de verzendklassen is dat WooCommerce deze niet opslaat in de order, het wordt enkel gebruikt om de kosten te berekenen. Ik heb daarom voor nu de implementatie van WooCommerce zelf overgenomen, deze code die kijkt naar de duurste verzendklasse. Als de ongefrankeerde verzendklasse even duur is als de basiskosten, ziet WooCommerce hier dus geen duurdere klasse in.

  Goede suggestie van de vierde klasse ‘geen verzending’! Ik neem ‘m mee.

  Groeten,
  Ewout

  Ewout

  (@pomegranate)

  @vankampenp versie 2.1.0 is gereleased, ik denk dat ik hiermee dit ticket kan sluiten. Ik ben nog wel benieuwd naar wat je verwarrend vind, misschien dat we eea nog kunnen verbeteren. Zou je een screenshot kunnen posten van wat jij precies ziet in het MyParcel keuzescherm?

  Ewout

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 24 total)
 • The topic ‘Pakkettype’ is closed to new replies.