Support » Plugin: WordPress Media Library Folders » invaled argument

  • Resolved Red-Heart

    (@red-heart-1)


    hello Alan, hope all is well..

    I’m facing a problem when I upload a file with ML+, it says

    “failed to open stream: Invalid argument in …\wp-content\plugins\media-library-plus\maxgalleria-media-library.php on line 248”

    I tried to reinstall the plugin and found by search that MaxGalleria had include the ML+ so I used its own after deactivating the standalone ML+ and the error stayed the same, tried also to use ML+ with “Clear and rescan folders” option and I end up with double folders in ML+, each main folder appears twice with no ability to add files into it or delete it.

    nevertheless.. if I make a new main folder I can upload files into it, so the plugin works now but I lost a bit of the ability to organize the media library because of the folders that stacked within it.

    and in the end I’ll not forget to say many thanks to maxfoundry for the good plugins and the great efforts.

    https://wordpress.org/plugins/media-library-plus/

Viewing 12 replies - 1 through 12 (of 12 total)
  • Plugin Author AlanP57

    (@alanp57)

    This seem to be happening with the move_uploaded_file() function which usually works. Is there anything different about the server that your site is using?

    Red-Heart

    (@red-heart-1)

    I’m using WAMP server on my PC, didn’t modified it but I think and I’m not sure that the problem happened because of another plugin, I had deactivated all plugins and the problem stayed the same.

    – if I can modify a file or couple or maybe a string in phpmyadmin database to take the control back of the library folders the problem will be solved.

    Thank you Alan for the replay and your support.

    Plugin Author AlanP57

    (@alanp57)

    This seems odd. But I think windows might be case sensitive with file and paths names. That might explain the error.

    Red-Heart

    (@red-heart-1)

    yes its odd, and the plugin is working well if I create a new directory, Please to see pictures in the links below to know more about the issue..

    – this is how the main folders look like in ML+
    https://drive.google.com/open?id=0B3NHgq2_Wsj3NHlNbE5STHN4QTg

    – this is the errors I get when create a subfolder or try to upload a file into the main doubled folders
    https://drive.google.com/open?id=0B3NHgq2_Wsj3cFVtRERqaEl5Z1E

    Thanks for your time Alan and many thanks for your efforts

    Plugin Author AlanP57

    (@alanp57)

    Ok, I’ve requested permission to view the images.

    Red-Heart

    (@red-heart-1)

    So sorry about the delay, your requests had just confirmed.

    Plugin Author AlanP57

    (@alanp57)

    Ok Red-Heart. I think if any of the duplicate folders are empty when you view them in MLP, then you can delete them.

    It may be that the MLP is using a URL rather than an absolute directory path when uploading a file or creating a folder in WAMP which is causing the errors. MLP tries to change the URL of the file or new folder into a absolute directory path. But I don’t know yet why this is not happening.

    Plugin Author AlanP57

    (@alanp57)

    A question, what version of PHP is your WAMP using?

    Plugin Author AlanP57

    (@alanp57)

    We released an update today. It does not contain any specific changes to fix your issue, but still you can give it a try.

    Red-Heart

    (@red-heart-1)

    Thank you Alan, I just updated the ML+

    – the php version is 5.5.12.

    – I cant delete the folders or change anything within it like rename or add, I get the error I mentioned it when I do.

    I can give you a hand with this if you guide me to know where to look to modify or delete the folders entries in phpmyadmin database or where to modify the files inside the wordpress directory, because I think that another plugin had modified something and broke the ability to control those folders.

    if there’s nothing to do then case closed 😉 , have a good time.

    Plugin Author AlanP57

    (@alanp57)

    Red-Heart, I sure you would not be having this difficult if you were running on an actual server. If you were on a host account then I could log in an see the issue myself. But I have tested MLP on both Apache and Windows servers and resolved issues that I found on them. I also use MLP on a localhost and do not have this issue.

    Yes, a plugin could be causing a conflict.

    If you want to try to remove the duplicate folders then you can do so using PHPMyAdmin. First check to see what folders are actually in your uploads directory of your site. Are there duplicate folders or do these duplicates only exits in the database? Information about the folders are stored in the ‘posts’ table in records with the ‘mgmlp_media_folder’ post type. The location of the folders is stored in the ‘guid’ field. MLP adds a table to the database, ‘mgmlp_folders’, which have the post_id (the ID of the table or media attachment) and its parent folder ID (in the folder_id field). You can find the ID of a folder displayed in the MLP page by using a browser’s web inspector or firebug. You will see the folder ID in the folder attribute: folder=”folder ID”. With this information you can determine which records in the ‘posts’ and ‘mgmlp_folders’ tables should be deleted.

    Red-Heart

    (@red-heart-1)

    Thank you so much dear Alan, I’m using a fresh installation of wordpress now and had exported my old work into it and the ML+ plugin working like a charm, I tested it a lot from two weeks til now beside many other plugins and found zero issues, the problem might happened because of an old low rated category image plugin I used and not compatible with my WP version, said maybe because I had deleted it and didn’t give it a try to test it again.

    thanks again for your support and best wishes to you and Maxfoundry team with the next releases.

Viewing 12 replies - 1 through 12 (of 12 total)
  • The topic ‘invaled argument’ is closed to new replies.