Support » Fixing WordPress » image embedding not following placement

  • Hi All, just a quick question. It seems related to 2.6 though, I cannot get my images to sit in right, center or left. Is anyone else having these problems with 2.6?

    Mkwick

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • Note: this is happening after I put in the code right, left etc..

    Here you can see how I had to use a block quote just to move it over.

    Code below, but link here.

    <blockquote>[caption id="attachment_710" align="alignright" width="300" caption="The Hospitality of Abraham and Sarah. Detail of a sixth century mosaic in the Church of San Vitale, Ravenna, Italy: "]<a href="http://incommunion.org/wp-content/uploads/2008/08/2713902069_564dfdf257.jpg"><img src="http://incommunion.org/wp-content/uploads/2008/08/2713902069_564dfdf257-300x280.jpg" alt="The Hospitality of Abraham and Sarah. Detail of a sixth century mosaic in the Church of San Vitale, Ravenna, Italy: " title="2713902069_564dfdf257" width="300" height="280" class="size-medium wp-image-710" /></a>[/caption]</blockquote>

    WPChina

    (@wordpresschina)

    OK, this might be related to a big problem I faced when I upgraded to 2.6. You didn’t have this problem to upgrading to 2.6, right?

    The problem is that now WP only uses CSS to align images. So now you’ll see that it gives you class=”alignright” rather than the old align=”right”.

    This originally got me angry me because while I agree that CSS is nice/cleaner, especially when syndicating posts to other sites that lack the correct CSS, the images won;t look good. Now I’m not so angry, though still a little upset. 😉

    The fix is easy though. Go into your stylesheet and add this, then clear your cache and refresh the page:

    img.alignright { float:right; margin: 0 0 5px 5px; padding: 2px;}
    
    img.alignleft { float:left; margin: 0 5px 5px 0; padding: 2px;}
    
    img.aligncenter { float:center; margin: 0 5px 5px 0; padding: 2px;}
Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • The topic ‘image embedding not following placement’ is closed to new replies.