Support » Plugin: Constant Contact Forms » http.status.not_found Error when submitting form

  • We’ve installed the latest version of the WP plugin (Version 1.4.4) on WordPress v5.0.3 using PHP Version 7.0.33. We’ve successfully connected the plugin to our Constant Contact account. The connection is working evidenced by our lists are showing up in WP’s admin under Contact Form/Lists. We can create a form and connect it to a list. When that form is submitted, we get the email from WordPress, but the entry is not added to the Constant Contact list.

    I was able to get the plugin’s logging to work by creating the missing logfile using FTP and see the API errors are added every time a form is submitted. The error is –
    API.INFO: http.status.not_found: No matching resource was found for the supplied URL.

    I have tired disconnecting and reconnecting to Constant Contact and still get the same error.

    Please let me know how to fix this error with the API

    Here is the content of the logfile –

    [2019-02-04 17:08:54] API.INFO: http.status.not_found: No matching resource was found for the supplied URL. ["Extra information",["[object] (stdClass: {\"error_key\":\"http.status.not_found\",\"error_message\":\"No matching resource was found for the supplied URL.\"})"]] []
    [2019-02-04 17:14:59] API.INFO: http.status.not_found: No matching resource was found for the supplied URL. ["Extra information",["[object] (stdClass: {\"error_key\":\"http.status.not_found\",\"error_message\":\"No matching resource was found for the supplied URL.\"})"]] []
    [2019-02-04 17:15:49] API.INFO: http.status.not_found: No matching resource was found for the supplied URL. ["Extra information",["[object] (stdClass: {\"error_key\":\"http.status.not_found\",\"error_message\":\"No matching resource was found for the supplied URL.\"})"]] []
    [2019-02-04 17:17:29] API.INFO: http.status.not_found: No matching resource was found for the supplied URL. ["Extra information",["[object] (stdClass: {\"error_key\":\"http.status.not_found\",\"error_message\":\"No matching resource was found for the supplied URL.\"})"]] []
    [2019-02-04 17:57:47] API.INFO: http.status.not_found: No matching resource was found for the supplied URL. ["Extra information",["[object] (stdClass: {\"error_key\":\"http.status.not_found\",\"error_message\":\"No matching resource was found for the supplied URL.\"})"]] []
    [2019-02-05 15:56:30] Authentication.INFO: Authorization verification succeeded. [] []
    [2019-02-05 15:57:40] API.INFO: http.status.not_found: No matching resource was found for the supplied URL. ["Extra information",["[object] (stdClass: {\"error_key\":\"http.status.not_found\",\"error_message\":\"No matching resource was found for the supplied URL.\"})"]] []

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Plugin Author Constant Contact

    (@constantcontact)

    Let us have a chance to see if we’re experiencing the same things ourselves locally, and we’ll get back to you.

    In the meantime, give some fresh tests of it, in case it was just a momentary thing. Based on the errors above, it looks more like an issue on our end than yours.

    Thanks for the update. We’ve been experiencing this issue for at least a month, but did not capture the errors because the error log could not be created. Let me know if there is any other information we can try to capture on our end.

    Plugin Author Constant Contact

    (@constantcontact)

    Can you confirm that the lists associated with your created forms are still lists found in your Constant Contact account?

    It’s possible that even though they’re named the same, the numeral IDs may be different in the Constant Contact system. May not hurt to also sync your lists. You should be able to find a link at the top of http://www.YOURDOMAIN.com/wp-admin/edit.php?post_type=ctct_lists right below the “add new list” button. Follow that up by editing the forms in question to make sure they’re associated with the correct list.

    Hopefully this helps resolve the issue, but we’re willing to keep trying if not yet.

    tldr – Thanks for your help, I’m closer to getting this working and it’s not API related, but is an issue with the website.

    (longer form)
    OK – I refreshed the lists from WP and the form still would not submit without logging the same error. Then as an additional test, I created a new list and a new form from WP and placed that form on a test post page. That form did submit successfully to the new list I created (hurrah!).

    So I changed the original form (the one I could not submit) to use the new list and it still generated an error when I submitted it.

    As another test, I moved the original form to my test post page and low and behold, it did send data to my new list from there AND also will send data to the original list.

    So now I’m thinking it may have something to do with the page that the original form is on. I’ll test that more, but it looks like this is not API related.

    Thanks for your help on this, I was at least able to narrow down where the problem could be.

    Plugin Author Constant Contact

    (@constantcontact)

    Good morning Greg,

    Good to hear that progress has been made and more insights have been dug up. Based on what you’ve provided, it definitely sounds less like an API issue, and more just that the API can’t find what the WP side thinks is available. That leads to the WP side, and probably some of the underlying details that we save being inaccurate, at least momentarily.

    If you find any other details at all, feel free to let us know so we can see if it’s something we can address/prevent in the plugin itself. We’d love the contributions and information.

    Plugin Author Constant Contact

    (@constantcontact)

    @groggu Hey Greg, any new developments or findings on your side of things with this issue?

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.