WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » [Resolved] "HTTP error" when uploading images

[Resolved] "HTTP error" when uploading images

  • I have an issue after upgrading to WP 3.5 that I could not resolve following what seemed to help others.

    Uploading any but very small images generates a statement “HTTP error” in the upload screen. The uploaded image is visible in the media library, and I can click on ‘edit’, but when I then want to e.g. resize or otherwise manipulate it, it says that there is no image data and I should re-upload.

    – Same issue in different browsers
    – Memory size is 256M
    – Disabling all Plugins didn’t help
    – Running Twenty-Twelve Theme didn’t help
    – WP_DEBUG does not return any hints
    – even 900px width images, 150KB don’t upload. A smaller 45KB image uploaded successfully
    – I have tons of free space on the server

    Help?

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • esmi

    @esmi

    Forum Moderator

    Have you checked your site’s error logs for clues?

    No, it seems I only can access them the next day – any cues you’d be looking for?

    esmi

    @esmi

    Forum Moderator

    Anything related to image uploading or memory.

    I got a solution with my host’s support: they recommended to chmod uploads to 777 which I didn’t want to do, but I found in the process that a combination of stopping to grant PHP user access through .htaccess (by running CGI mode) and giving instead site ownership to www-data solved it without 777.
    Still not sure why this works different than before…

    I am having a similar issue and tried everything you list in your original post. In your last post you seem to have solved it, but what exactly does this mean?

    stopping to grant PHP user access through .htaccess (by running CGI mode) and giving instead site ownership to www-data

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘[Resolved] "HTTP error" when uploading images’ is closed to new replies.