WordPress.org

Support

Support » Plugins and Hacks » Simple Staff List » [Resolved] Groups options not working

[Resolved] Groups options not working

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 18 total)
  • Plugin Author Brett Shumaker

    @brettshumaker

    Hey Rassoodock,

    You should just be able to add a new group from the ‘Groups’ page and then, while editing each staff member, check the box for that group and update the post. (Groups work just like WordPress Categories).

    Say if your group was called “Nashville Office” the appropriate shortcode would be [simple-staff-list group="Nashville Office"]

    That should pull all staff members that have the “Nashville Office” group checked.

    Let me know if that helps or if you still can’t get it to work.

    Thanks and I’m glad you like my plugin!
    Brett

    Hi Brett,

    Still no joy unfortunately:

    [simple-staff-list group=”Management”]

    I’ve added two staff members and two groups, assigned one member to each group, but still they’re both appearing.

    Plugin Author Brett Shumaker

    @brettshumaker

    Hi Rassoodock,

    I’ve found the problem. There’s a little bug in simple-staff-list>_inc>admin-utilities.php

    If you feel comfortable editing that file, you can fix it immediately. Otherwise I’ll be issuing an update tonight to fix it.

    There’s a line in that file (line 57, I believe) that says:
    array_push($names, $term->name);

    You need to edit it to say:
    array_push($names, strtolower($term->name));

    That should fix the error.

    Let me know what you find. Sorry about that!
    Thanks!
    Brett

    That’s perfect Brett, thanks!

    Plugin Author Brett Shumaker

    @brettshumaker

    No problem! Glad I could help. If you have a few minutes, would you mind rating my plugin for me? I would really appreciate it!

    Again, I’ll issue an update for the plugin this evening.

    Thanks!
    Brett

    Brett,
    I am having a similar issue. I have two categories that are not pulling in and another category pulling in from several.

    I do have some people who fall into more than one category. The short code is correct, so perhaps the issue is having people in more than one category?

    Plugin Author Brett Shumaker

    @brettshumaker

    @rdaileyus I just checked it out on my test environment and it worked with having a person in multiple groups. However, if you have an empty group, the plugin will pull in ALL staff members by default.

    Still struggling here. I deleted and recreated a group and I am having the same issues.

    It is odd because it is only on a few groups; others populate fine. Three of the groups have characters (& and /) in the title, but one is just two words.

    Plugin Author Brett Shumaker

    @brettshumaker

    Hmm…that’s strange. Do you mind pasting in exactly how you’re using the shortcodes on your pages so I can take a look?

    I just tried using a group called “People & Robots” and used the shortcode [simple-staff-list group="People & Robots"] and it worked fine for me. So I don’t think that special characters should throw it off.

    I ended up deleting the group and the page, then recreating the group while withing a staff profile. I then recreated the page with the short code and it worked fine.

    Not sure why, but I had to do this with several pages.

    Plugin Author Brett Shumaker

    @brettshumaker

    That is strange. As long as you place a staff member inside a group, whether the group was created while editing/adding a staff member, it should work fine. I’m just using a custom post type with a custom taxonomy to set all of that up.

    Either way, I’m glad you were able to get it working!

    Brett

    I am having the same problem. I have the most updated version (updated it today). I tried deleting everything and starting over, but for both my groups it shows all members.

    using short code

    [simple-staff-list group=”Board”]

    and

    [simple-staff-list group=”Staff”]

    Any suggestions?

    Plugin Author Brett Shumaker

    @brettshumaker

    BrokenFish: Do you have a link where I can see the behavior? Or do you have a non-administrator login for your site so I can try to see what’s going on?

    As long as you don’t have all members in both groups, and I’m sure you don’t, then they shouldn’t be showing up. But I would like to take a look at this from the WordPress dashboard to see if I can figure out what’s going on.

    Thanks!
    Brett

    Sure thing

    victimsupportservices.org

    user1
    Vss123

    TIA- I really appreciate you taking a look at it!

    Plugin Author Brett Shumaker

    @brettshumaker

    Figured it out.

    On the pages where you’re using the shortcodes, the text group="Board" and group="Staff" is in bold. That will, essentially, make them not work properly since that is technically turning the shortcode into [simple-staff-list <strong>group="Board"</strong>] which is no bueno.

    Un-bold those bits of the shortcode and you should be good to go!

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 18 total)
  • The topic ‘[Resolved] Groups options not working’ is closed to new replies.
Skip to toolbar