WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » [Resolved] Fresh install, already seeing problems

[Resolved] Fresh install, already seeing problems

  • Warning: copy(/home/public_html/blog/wp-content/uploads/2012/04/banner.jpg) [function.copy]: failed to open stream: Permission denied in /home/public_html/blog/wp-admin/includes/file.php on line 348

    Warning: getimagesize(/home/public_html/blog/wp-content/uploads/2012/04/banner.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/public_html/blog/wp-admin/custom-header.php on line 665

    I JUST installed for the first time. Everything went smooth and then as soon as I wanted to upload a new header, I get these errors.

    [No bumping. If it’s that urgent, consider hiring someone.]

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Using windows 7, PHP version 5.2.17, hosted server

    I assume the operating system for the hosted server is linux.

    Try uploading an image, then insert it on a page. See if that works, report back.

    Caps wrote:

    I assume the operating system for the hosted server is linux.
    Try uploading an image, then insert it on a page. See if that works, report back.

    Can you please clarify what you mean? Upload an image to where, and insert it how.

    Hi,

    These are very basic functions of WordPress. I suggest you sit down and read and watch some tutorials. 🙂

    In the dashboard you have an item at left named, Media. There you would upload an image to test if that routine is working properly.

    Caps wrote:

    Hi,
    These are very basic functions of WordPress. I suggest you sit down and read and watch some tutorials. 🙂 In the dashboard you have an item at left named, Media. There you would upload an image to test if that routine is working properly.

    ah, I do understand, I was just unsure if you were referring to something else. didn’t realize you meant from the admin ui. Easy.

    “image.jpg” has failed to upload due to an error
    Unable to create directory /home/public_html/blog/wp-content/uploads/2012/04. Is its parent directory writable by the server?

    esmi

    @esmi

    Forum Moderator

    Try changing the permissions on the wp-content directory to 766. If you still have problems, try 767, 775 or 777. Once your uploads are working, change the permissions on wp-content back to 755 again and check that everything still works OK.
    http://codex.wordpress.org/Changing_File_Permissions

    Awesome, that worked! I had to go all the way down to 777 to get it to work, and then I changed it back and they work fine! Thank you very much!

    esmi

    @esmi

    Forum Moderator

    You’re welcome 🙂

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • The topic ‘[Resolved] Fresh install, already seeing problems’ is closed to new replies.
Skip to toolbar