Support » Plugin: TablePress » Formatting problems

  • Resolved francis.grogan

    (@francisgrogan)



    Hi,

    I’m trying to use table press on a site but the table is formatting strangely and not obeying the css styles I enter. You can see the tables on the link below.

    http://goo.gl/Q28BL

    I have set the header background to be purple. It works in the preview and on another site but doesn’t seem to work with this theme. Also between the last 2 columns there is a strange spacing issue.

    The theme is dynamix

    Can you help?

    http://wordpress.org/extend/plugins/tablepress/

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Plugin Author TobiasBg

    (@tobiasbg)

    Hi,

    thanks for your post and sorry for the trouble.

    The reason for the wrong header background color is how you used the CSS classes. You only need on of them, and I recommend to use the “Extra CSS class” that you added. With that, this piece of “Custom CSS” (on the “Plugin Options” screen of TablePress) is enough:

    .boottable thead th,
    .boottable tfoot th {
    	background-color: #390064 !important;
    }

    (You should therefore also remove the CSS that you seem to have entered for this somewhere in the theme setting as well.)

    The problem with the last columns also is a theme issue. To fix that, please add this to the “Custom CSS” of TablePress:

    .tablepress [class*="column"] + [class*="column"]:last-child {
        float: none;
    }

    Regards,
    Tobias

    Hi Tobias,

    Thanks for your help. The second piece of custom CSS sorted the spacing issue but the colours are still not working. The reason it was entered twice was me playing around to try and get it to work. I have removed the code from the theme CSS options so it is not only in the tablepress custom CSS but the colours still dont show.

    Also I have put in a second table that is justifying to the right but I can see why? Any ideas?

    Plugin Author TobiasBg

    (@tobiasbg)

    Hi,

    good to hear that the spacing is working!

    About the background color: Please try the exact code that I posted above. Right now, you are using a slightly different version.

    About the second table: That’s also a consequence of your theme’s CSS. You seem to be using some column functionality in that post, and that new table seems to be in the right column (although it still appears below the other one).
    I recommend to go to the “Edit” screen of the page, choose the “Text” editor (instead of the “Visual” editor), and remove all HTML tags around the table Shortcodes.

    Regards,
    Tobias

    Thanks again Tobias. The colour styling is working now. I’ll have a bit more of a play around.

    I still don’t understand why the 2nd table is doing that but I’ve found a work around. I couldn’t use the normal text editor as the rest of my pages are built with the visual builder you see.

    Plugin Author TobiasBg

    (@tobiasbg)

    Hi,

    good to hear that the coloring is working now!

    And yes, the alignment issue is fixed as well, as you basically did what I meant, just in a different way, I guess 🙂

    Best wishes,
    Tobias

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘Formatting problems’ is closed to new replies.