Support » Theme: GeneratePress » favicon not showing

  • Resolved pradeepphule

    (@pradeepphule)


    Hi @edge22,

    I have added favicon to my website. But the problem is that, it displays on admin login and when we view the site then favicon not displayed.

    Please click here for better understanding. I have attached screenshot of admin area and website.

    https://ibb.co/5LxjvGV

    https://ibb.co/xHcFVGW

    Why it happened??

    Any suggestion.

Viewing 14 replies - 1 through 14 (of 14 total)
  • Theme Author Tom

    (@edge22)

    Hi there,

    How did you add the favicon?

    Have you cleared your browser cache?

    Let me know 🙂

    pradeepphule

    (@pradeepphule)

    Hi @edge22,

    Good Morning.

    Yes, have cleared browser cache, still no effects favicon not displayed. Even I have open website in incognito mode.

    Is anything else I have to do?

    Let me know.

    Theme Author Tom

    (@edge22)

    How are you adding the favicon?

    Hi @edge22,

    I followed following path to add favicon to website.

    Appearance => Customize => Site Identity => Site Icon

    Let me know if I did something wrong.

    Hi @edge22,

    Waiting for your reply.

    Theme Author Tom

    (@edge22)

    Hi there,

    Thanks for the ping! Didn’t get a notification for your reply.

    What happens if you upload the favicon.ico into the root directory of your website? Usually, that’s the better method.

    Let me know 🙂

    I’m not able to understand what you said.

    Can you show this with screenshots or guide me how to do this.

    Theme Author Tom

    (@edge22)

    Do you have a favicon.ico file?

    If so, you’ll need to access your server. This is done via FTP or File Manager (inside your hosting control panel).

    Then, the favicon.ico file is uploaded to the root directory (the directory with the wp-admin, wp-includes and wp-content folders.

    If you search for “uploading favicon.ico file”, you should find quite a few resources.

    Let me know 🙂

    Hi,

    I uploaded the favicon.ico file in root directory. Now when we view page source favicon file is present but still favicon not showing on front end.

    Please refer screenshot.

    https://ibb.co/sKmC26r

    Theme Author Tom

    (@edge22)

    Is it possible to view your website? Hard to tell what’s wrong without seeing it.

    Ok.

    Please Click here to view website.

    let me know.

    Theme Author Tom

    (@edge22)

    I used this site to check the favicon: https://realfavicongenerator.net/

    It’s saying the favicon you’re using is “ill-formed”.

    I’m not really sure what that means, but I assume it’s why they aren’t showing up.

    Maybe try creating one that’s 32×32?

    Sorry I’m not more helpful – I’m not an expert when it comes to favicons.

    Hi @edge22,

    Thanks for sharing above website. I followed the instructions mentioned in above website. Now favicon is showing.

    Thank you for your reply.

    Cheers..! 🙂

    • This reply was modified 1 month, 2 weeks ago by  pradeepphule.
    Theme Author Tom

    (@edge22)

    You’re welcome 🙂

Viewing 14 replies - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.