Support » Plugin: WP Mail SMTP Plugin - Mail Bank » Email not Sent

  • Resolved haris6007

    (@haris6007)


    I am getting the following message when a test email is sent :
    ( I have checked my username and password thrice already)
    not sure that the issue is – configuration is with gmail on TLS/587
    ——————————————————————————–

    Checking your settings
    Sending Test Email to haris6007@gmail.com
    Email Status : Email Not Sent
    —————————————————————————————-
    Debug Output :
    —————————————————————————————-
    220 smtp.gmail.com ESMTP u69-v6sm19991143wma.37 – gsmtp
    EHLO localhost
    250-smtp.gmail.com at your service, [94.177.216.142]
    250-SIZE 35882577
    250-8BITMIME
    250-STARTTLS
    250-ENHANCEDSTATUSCODES
    250-PIPELINING
    250-CHUNKING
    250 SMTPUTF8
    STARTTLS
    220 2.0.0 Ready to start TLS
    EHLO localhost
    250-smtp.gmail.com at your service, [94.177.216.142]
    250-SIZE 35882577
    250-8BITMIME
    250-AUTH LOGIN PLAIN XOAUTH2 PLAIN-CLIENTTOKEN OAUTHBEARER XOAUTH
    250-ENHANCEDSTATUSCODES
    250-PIPELINING
    250-CHUNKING
    250 SMTPUTF8
    AUTH LOGIN
    334 VXNlcm5hbWU6
    YmFzaWNzcGtzYWxlc0BnbWFpbC5jb20=
    334 UGFzc3dvcmQ6
    I2Vhc3l3cHNtdHBnYWdwYXNzIw==
    535-5.7.8 Username and Password not accepted. Learn more at
    535 5.7.8 https://support.google.com/mail/?p=BadCredentials u69-v6sm19991143wma.37 – gsmtp

    Your Web Host provider may have installed a firewall between you and the server.
    Contact the admin of the server and ask if they allow outgoing communication on port 25,465,587.
    It seems like they are blocking certain traffic. Ask them to open the ports.
    —————————————————————————————-

Viewing 1 replies (of 1 total)
  • Plugin Author Varun Sharma

    (@contact-banker)

    Hi,

    We would recommend using OAuth as your login type.

    You are using Username and Password to authenticate but for some reason, Gmail is not validating it.

    So, use Client Id & Secret Key by choosing OAuth Authentication type.

    This should be working then.

    Thanks

Viewing 1 replies (of 1 total)
  • The topic ‘Email not Sent’ is closed to new replies.