Support » Localhost Installs » Customizer Changes not Saving

  • I’ve googled online and while it seems to be an issue that many people have experienced, I have yet to find a solution.

    I’ve noticed today that while working on my custom theme on my locally, the customizer seems to be very slow on saving changes or doesn’t work at all. The preview will show the correct changes, but when I click on the “Save and Publish”, it loads for a second but doesn’t change to Saved. When I click back, an alert will pop up asking if I want to leave the site because the changes I made may not be saved. I am unsure that’s going on.

    No changes in my function.php
    Works correctly on my live server
    Removed all my cache
    Added define( ‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’ );
    Deleted and reinstalled my theme/wordpress/database/MAMP
    I’m on MAMP running PHP 7.0.15 with latest WP version.

    Anybody got any ideas? It’s making development difficult.

    • This topic was modified 4 months, 1 week ago by  qtqtpie.
Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • This seems to be a common problem. I’ve been experiencing it too and looking for a solution. And if you inspect the customizer in Chrome and check for console errors, it says “Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found)”

    It seems to be a problem with /wp-admin/admin-ajax.php

    It’s weird because I don’t see any errors and I haven’t made any significant changes that would have messed up this functionality.

    I noticed I can’t even add to my menu anymore. Super annoying!

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.