WordPress.org

Support

Support » Plugins and Hacks » [Resolved] Cannot enable automatic processing

[Resolved] Cannot enable automatic processing

  • I recently noticed that my image uploads were not being automatically processed by WP Smush.it, so I went to Media > Settings and found that the option had been set to “Temporarily disabled until June 3, 2012 at 11:40”. When I select “Automatically process on upload” and click on Save Changes, the setting goes back to “Temporarily disabled…”. Is this a bug or am I supposed to do something else?

    Thanks.

    http://wordpress.org/extend/plugins/wp-smushit/

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • I am experiencing the same thing, only mine does not say “Temporary disabled” but instead “Do not process on upload”. When I change that setting and click save, it reverts back.

    J K

    @jack-kitterhing

    WPMU DEV Support Staff

    Hi there,

    Sorry for the delay here.

    Smush.it may have been down or possibly the images trying to be uploaded are too large, how large are the images?

    I believe it’s most likely that smush.it was down, but it’s worth double checking 🙂 Also does it work now? I have testes this just now on my install and it’s working (settings and smushing)

    Thank you!

    Kind Regards
    Jack.

    To be clear, I could still individually and bulk smush images, I just couldn’t enable the setting to do it automatically on upload. I even uninstalled the plugin, deleted the files, and re-installed, and this still would not allow me to enable automatic smush on upload.

    Mike

    @michael-copestake

    WPMU DEV Support Staff

    Hi @ashutosh & @cajunman4life

    We have a new dev working on this plugin now and he has just done a big overhaul of the code.

    I don’t know about this specific issue but the new version does fix a lot of problems so please try version 1.6.5.1 and let us know how you get on.

    http://downloads.wordpress.org/plugin/wp-smushit.latest-stable.zip

    Hey again.

    Just checking in to see how this release went for you.

    Should you need anything else, please just let us know.

    Hey there,

    Sorry I meant to respond the other day, just got way behind.

    It seems like enabling the “Automatically process on upload” works now, at least the setting does not revert back right after saving. I haven’t uploaded an image yet however, but I’ll try that in a bit.

    Thanks for your work!

    Mike

    @michael-copestake

    WPMU DEV Support Staff

    That’s brilliant, thank you for letting us know.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • The topic ‘[Resolved] Cannot enable automatic processing’ is closed to new replies.