Support » Plugin: Adaptive Images for WordPress » Cache folder not created

  • Hi, I cannot get the cache folder to be created, and when I manually create the folder, then no images are being generated. I have visited the site from various devices, and disabled any plugins that might be interfering. I have it up and running successfully on another site which is on the same server, so not a server issue. Any suggestions?

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Plugin Author Takis Bouyouris

    (@nevma)

    Hello, my friend,

    Usually it is the general server setup that we need to check for issues like that, not the other plugins. Things like “are you using NginX?” or “are you using a CDN?”. These are the harder puzzles to solve when it comes to image delivery.

    So, could you please first send me the results of the Print debug and Print diagnostics buttons in the plugin settings page so I can take a look at your setup? You may remove any sensitive information from it first if you want.

    If it is possible for you to share the url of your website, then this could help debugging a lot!

    Cheers,
    Takis

    Thread Starter Zalium

    (@zalium)

    Hi Takis, that was quick πŸ™‚ Debug and di gnostics below, can I email you the URL?

    Print Debug:

    βœ” PHP GD library is installed.

    βœ– Image cache directory has not been created.

    But this is probably because the cache has not been accessed yet.
    After accessing your website from a mobile device the directory should be automatically created.

    /home/xxxxx/public_html/wp-content/cache => drwxr-xr-x

    βœ” Installation .htaccess file is setup OK.

    /home/xxxx/public_html/.htaccess => -rw-r–r–

    ❖ Adaptive images settings dump:

    array(14) {
    [“resolutions”]=>
    array(7) {
    [0]=>
    int(1200)
    [1]=>
    int(1024)
    [2]=>
    int(770)
    [3]=>
    int(640)
    [4]=>
    int(480)
    [5]=>
    int(360)
    [6]=>
    int(320)
    }
    [“cache-directory”]=>
    string(21) “cache/adaptive-images”
    [“watched-directories”]=>
    array(2) {
    [0]=>
    string(18) “wp-content/uploads”
    [1]=>
    string(17) “wp-content/themes”
    }
    [“jpeg-quality”]=>
    int(85)
    [“sharpen-images”]=>
    bool(true)
    [“watch-cache”]=>
    bool(true)
    [“browser-cache”]=>
    float(180)
    [“landscape”]=>
    bool(false)
    [“hidpi”]=>
    bool(false)
    [“cdn-support”]=>
    bool(false)
    [“version”]=>
    string(6) “0.6.68”
    [“sanitized”]=>
    bool(true)
    [“wp-content-dir”]=>
    string(36) “/home/xxxxx/public_html/wp-content”
    [“wp-content-url”]=>
    string(37) “https://www.xxxxx.com/wp-content”
    }

    Print Diagnostics:
    Web Server

    Apache
    Document Root

    /home/xxxx/public_html
    PHP

    7.3.17
    PHP Time Limit

    30
    PHP Memory Limit

    256M
    PHP Post Max Size

    32M
    PHP Upload Max Size

    32M
    PHP Max Input Vars

    1000
    PHP Display Errors

    No
    PHP Error Log

    /home/xxxx/logs/xxxx_com.php.error.log
    MySQL

    5.7.30
    MySQL Ext/mysqli

    Yes
    MySQL Table Prefix

    xxxx_
    MySQL DB Charset

    utf8mb4
    WP

    5.4.1
    WP Multisite

    No
    WP Debug Mode

    No
    WP Site url

    https://www.xxxx.com
    WP WP Home url

    https://www.xxxx.com
    WP Permalinks

    /%postname%.html
    WP home path

    /home/xxxx/public_html/
    WP content dir

    /home/xxxx/public_html/wp-content
    WP plugin dir

    /home/xxxx/public_html/wp-content/plugins
    WP content url

    https://www.xxxx.com/wp-content
    WP plugin url

    https://www.xxxx.com/wp-content/plugins
    WP Locale

    en_US
    WP Memory Limit

    40M
    WP Max Upload Size

    32mb

    Plugin Author Takis Bouyouris

    (@nevma)

    Hello, there,

    First look things seem OK. If you can you may email me the link at takis [at] nevma [dot] gr, please.

    Cheers,
    Takis

    Thread Starter Zalium

    (@zalium)

    Thanks for resolving this issue Takis, your support is quite remarkable. It’s working perfectly now.

    Plugin Author Takis Bouyouris

    (@nevma)

    You are welcome, Adrian, glad I was able to help!

    For the record, the issue had to do with some rules that the Page Speed Ninja plugin added to the /wp-content/.htaccess created. These rules somehow caused image requests to bypass the root .htaccess rules of the Adaptive Images plugin. Once they were removed everything worked fine.

    Cheers,
    Takis

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘Cache folder not created’ is closed to new replies.