Support » Plugin: TablePress » Anchors don’t work on responsive Table

  • Resolved oidrom

    (@oidrom)


    Hi there,

    thanks for your awesome Plugin Tablepress. On our Website we use your Plugin for around 5 years with no troubles so far. We use it as a dictionary with sections for every single letter.

    But one bug I’ve noticed and i am not sure if its a bug or if i am missing the right way to use it.

    We have this huge Table on the Website which we use non-responsive for Desktop and Tablets. On mobile the normal non-responsive Table is hidden and the table appears as followed: [table id=1 responsive=scroll /]
    In the section that comes on top of the table-section we have simple html-Anchors for each letter like this: F which links to a div in a Tablecell with <div id=”F”>F</div>. But in the responsive Version of the table the Anchors don’t work. It took me a bit of time to figure it out. When i deactivate the responsive Table for mobile devices, the Links and Anchors are working as smooth as in the non-responsive Desktop version. So it seems to me, that there is a problem with the responsive Version.

    Maybe you have an idea where this bug may come from and what a solution could be.

    For debugging i’ve set up a Page which shows a non-responsive Version of the Table on mobile devices. On top i’ve added an anchor calles ANKER for debugging. There you can see, that it workes perfectly on non-responsive.
    Link: https://geschicktgendern.de/tooltip

    Thanks so far, will spend you a coffee soon 🙂
    P.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Plugin Author TobiasBg

    (@tobiasbg)

    Hi,

    thanks for your post, and sorry for the trouble.

    To be honest, I have no idea why this is not working once the scrolling is active. The scroll mode is (from a technical perspective) actually very simply, it’s just one extra HTML <div> element and a little bit of CSS code.
    My guess is that the JavaScript code that you are using for the “smooth” scrolling down somehow doesn’t like this.

    Regards,
    Tobias

    oidrom

    (@oidrom)

    Hej Tobias,

    thanks for your super quick answer. And please don’t say sorry for this little bug.

    Hmmmm… then i’ll try some other stuff like deactivating other plugins, see if it’s maybe a themify bug (what i don’t think, but who knows), script minification etc.

    I don’t think it’s a JavaScript Thing, because I added smooth scrolling yesterday afternoon and I did it with the (a bit problematic) CSS: scroll-behavior: smooth;

    Thank you so far. Maybe I can find a fix, then I’ll let you know.

    Regards,
    P.

    Plugin Author TobiasBg

    (@tobiasbg)

    Hi,

    yes, that would be great! If you find anything, please let me know!

    Regards,
    Tobias

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.