Support » Plugin: Postman SMTP Mailer/Email Log » All emails working except site registration

  • theatereleven

    (@theatereleven)


    I’m using this plugin on a few new websites, and it’s freaking awesome.

    I’ve run into one issue, that i can’t seem to figure out. When a new user registers on any of these sites, the username and password email is never sent. However, if the same new users goes to the login page and does the ‘forgot password’ routine, that sends.

    Also, CF7 forms are also all working, and the Postman test works. It’s only the registration email. I’m spinning trying to figure this one out.

    *And btw, I do have Exim configured on my server just in case WordPress squeaked something by your plugin. I can email myself from the root of Linux through Exim.

    https://wordpress.org/plugins/postman-smtp/

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Plugin Author Jason Hendriks

    (@jasonhendriks)

    Is it possible you have another plugin or theme modifying the new user email functionality?

    theatereleven

    (@theatereleven)

    Jason, thanks for the reply. I don’t think so… the theme is just built on underscores by myself, and I’m not doing anything funky. I’ve disabled the theme and tried with 2015 and also disabled plugins. Still trying to figure it out. Postman shows the emails being sent, but nothing happens.

    I’ve been a mail server admin, so I know the plethora of problems email brings. If password reset messages weren’t working too, this would be more clean cut, but it’s only registration emails which is weird.

    Plugin Author Jason Hendriks

    (@jasonhendriks)

    Oh, I misunderstood you. You wrote

    the username and password email is never sent.

    Postman shows the emails being sent

    If Postman says it was sent, then it was sent. Your email is probably misconfigured. Read WordPress emails are sent but not received.

    I’ve been a mail server admin, so I know the plethora of problems email brings.

    You should be familiar with SPF then. Is your SPF record set correctly for the SMTP server you are using?

    Plugin Author Jason Hendriks

    (@jasonhendriks)

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘All emails working except site registration’ is closed to new replies.