WordPress.org

Forums

WordPress Popular Posts
[resolved] After Upgrade - Says No Data :( (40 posts)

  1. mattblank
    Member
    Posted 1 year ago #

    Just updated the latest version and I'm using the widget.

    In the admin it shows me there is data, but it's not displaying in on the website. I deleted the widget and put it back, and it seems the issue is where I specify which category to pull data from (I've definitely got the correct category!).

    Any help?
    Thanks!
    Matt

    http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-popular-posts/

  2. Héctor Cabrera
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi Matt,

    In the admin stats, there's no filtering by category (not yet at least) so you get everything unfiltered. That's why there's a difference in the results.

    Anyways, where you filtering by category before the upgrade? Was it working then?

  3. mattblank
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Hector,

    Sadly that's not the problem. I realise it shows all pages and all categories in the admin, but many were posts from the category I want to show (I only have two cats!).

    I was filtering by category. I changed nothing, just updated the app and suddenly it says there's no data.

    Matt

  4. CoryDobson
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm experiencing the same thing at http://www.seriousfiver.com in the sidebar. I have the code placed in my sidebar.php file, never changed anything, and now the popular videos doesn't work.

    Oddly enough, it works if I change it from "range=weekly" to "range=all". Any other range than "all" doesn't work for the video category, though it works for my photo category.

    Any ideas?

  5. Héctor Cabrera
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    How odd, thanks for the input guys. Will look into it.

    While I'm on it, please consider downgrading to v2.3.2.

    Also, please add some more details to your reports: are you using the widget? the [wpp] shortcode? Sorting by views, comments?

  6. VictoryCheer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Instead of downgrading, I've decided to go with CoryDobson's solution. It gets the site looking right without me having to change back all my CSS files.

  7. CoryDobson
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Hector,

    This is what my code looks like
    <?php if (function_exists('wpp_get_mostpopular')) wpp_get_mostpopular("range=all&order_by=views&cat=6&post_type=post&thumbnail_width=280&thumbnail_height=100&stats_comments=0"); ?>

    If I change the range from anything but "all" it comes up with no date yet, though the following code works, for the photos category on my site.
    <?php if (function_exists('wpp_get_mostpopular')) wpp_get_mostpopular("range=daily&order_by=views&cat=5&post_type=post&thumbnail_width=280&thumbnail_height=100&stats_comments=0"); ?>

    Hope that helps

    Thanks

    Cory

  8. Héctor Cabrera
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Thank you, Cory!

    I think I've nailed the bug. Please download this version of the plugin, test it and post your feedback here. If everything's alright then I'll re-upload v2.3.3 with this change for everyone.

  9. CoryDobson
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Hector,

    I tried out the new file, it ended up putting only posts from the photo category under the "popular videos". I didn't change the code in my template.

    I reverted back to the old version again.

    Thanks

    Cory

  10. Héctor Cabrera
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hey Cory,

    Thank you for your feedback. By looking at your code, I see there's only one category (6) there. Are the posts under category 6 also in category 5? Otherwise, that code will only retrieve posts from category 6. Am I missing something?

  11. CoryDobson
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hey Hector,

    Category 5 is the photos category, Category 6 is the Video category. They are either or, never both. The top list on my sidebar should show from category 5 (photos) which it does, the bottom should show just category 6 (which it doesn't on the upgrade).

    All works fine on the previous version.

    Hope that clarifies.

    Thanks!

    Cory

  12. Héctor Cabrera
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Alright, thanks for the clarification Cory. So, if I understand correctly, you're using wpp_get_mostpopular twice: one time to list posts from photos category, and another to get posts from video category. The former works, the latter shows no results. Am I right?

    [Off-topic]BTW, I really like what you did with the plugin! Nice design![/Off-topic]

  13. Interpolat
    Member
    Posted 1 year ago #

    I am also experiencing the same issue. I am using the widget in a sidebar, with time-range of "Last 30 Days" with filter post-type, "posts". Before the update, I had no categories defined under the filter. But when I saw the "no data yet" error message after the update, I defined the categories from which I wish the plugin to check for posts, and still this did not resolve the issue.

  14. markross67
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Hector,
    I am also experiencing some issues with the latest update; is the version just prior to this latest update still available? I would like to revert back until the bugs are all resolved.

    Thank you, and thank you for this great plug-in!
    Mark

  15. Héctor Cabrera
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @JMDezigns: you mean post-type post (singular form), right?

    @Mark: yep, posted a link a few comments above.

  16. markross67
    Member
    Posted 1 year ago #

    I found the previous version (2.3.1) under The Developers Tab. I'm now back to where I was. I look forward to the bugs in the latest version getting ironed out.

    Mark

  17. markross67
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thank you Hector!

  18. Héctor Cabrera
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hey guys, I can't seem to be able to replicate the issue on my test enviroment - everything works for me. So, I'm reaching out for a little help from you.

    Is there any chance to get a copy of the following db tables: wp_posts, wp_postsmeta, wp_terms, wp_term_relationship, wp_term_taxonomy, wp_popularpostsdata and wp_popularpostsdatacache? The reason I'm asking this is that I'd like to replicate the problem using data generated by day-to-day use and hopefully understand why it happens in order to get a proper fix. I won't be keeping your data nor share it with anyone, of course. I'm just interested in fixing the problem.

    If anyone is willing to provide the requested info, I'll be really grateful. My e-mail is hcabrerab at gmail.

    Thanks in advance for your help!

  19. Interpolat
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hector; yes you are correct. It is singular "post".

  20. dukeo
    Member
    Posted 1 year ago #

    @Héctor Cabrera, it appears that the latest version of the plugin doesn't insert the Ajax call in the header.

    This is why there is a problem collecting and displaying data.

  21. Héctor Cabrera
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi dukeo, the updating part of the plugin has changed on 2.3.3. The ajax call isn't really necessary anymore since the plugin can hook to the_content() call and know when a single post was viewed, so it can update to the BD. WPP actually worked like this in the past on early versions.

    It still can be enabled using the Ajaxify option on Settings > WordPress Popular Posts > Tools since it can be useful when using caching plugins such as WP Super Cache in order to avoid it caching the list of popular posts - these will be generated via Ajax instead.

  22. dukeo
    Member
    Posted 1 year ago #

    @Héctor Cabrera the_content() is not called when pages are cached.

    Moreover, I have some custom pages on my blog that do not use the_content() since all the content of the page is hard-coded in the page template. (Maybe I'm not the only person who's doing that)

  23. Héctor Cabrera
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    I'm aware of that, and that's what the Ajaxify feature is for. When active, WPP hooks to wp_head instead and injects the Ajax call, updating the views count when is_single() returns true. Since you're using a caching plugin, you should enable this option (and probably also clear the caching plugin' cache one time after enabling the Ajaxify option).

  24. bobbybosler
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have also had the same problem on my site, minutemenministries.org. I use it all over the site in different ways, and every instance that I have seen is giving me the same problem. Could you please fix it and release a new version asap?

  25. Héctor Cabrera
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @bobbybosler: don't worry, I'm already working on it. I posted a link to get the previous version of the plugin a few comments back, please use it to downgrade until a fix is ready.

    @all: already got the data I was asking for. Many thanks! I'm starting the tests now, will keep you informed. There's no ETA though, so in the meantime please consider downgrading to v2.3.2 (link posted above).

  26. markross67
    Member
    Posted 1 year ago #

    Ooops! I have downgraded to Version 2.3.1. I just fixed that, and downgraded to Version 2.3.2.

    Thanks Hector!

  27. Héctor Cabrera
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Quick update:

    Found out what was wrong and -hopefully- fixed it. Just asked someone to try out the new version of the plugin and if everything's alright then an official update will be issued shortly.

    I also took the opportunity to add a small change in the Stats section. I believe you all will like it :)

  28. Interpolat
    Member
    Posted 1 year ago #

    You are great Hector, and we all love the plugin. Thanks for bearing with us all.

  29. markross67
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hector,
    I just tried 2.3.3, and unless I am doing something wrong, I am still experiencing the same problem. In Category(ies) ID(s): I only want to display category 225. I select to show post views only, and to display the top ten; however, only the top [most popular] post appears.

    When I downgraded to 2.3.2, I used the exact same settings and all was well.

    Mark

  30. Héctor Cabrera
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hey Mark, the update with the fix isn't available yet. Version 2.3.3 on WordPress.org is still bugged, the current stable version is 2.3.2. Please use the latter instead.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

  • WordPress Popular Posts
  • Frequently Asked Questions
  • Support Threads
  • Reviews

About this Topic

Tags

No tags yet.