Biteship

Description

Biteship is a plugin for WooCommerce users to enhance their buying experience by adding multiple shipment solutions to their website.

Biteship has partnered over 20+ third party logistics across Indonesia and we’re on our way to add more.

Features

  • Check rate from multiple couriers
  • Check rate for instant couriers like Gojek, Grab, Deliveree and more
  • Add multiple pickup points to customize your needs
  • Add default weight to your shipment
  • Activate only courier services based on your customer needs
  • Integrate Biteship web to WooCommerce

List Available Couriers

  • Gojek – Instant, Same Day
  • Grab – Instant, Same Day, Car Express
  • MrSpeedy – Instant Bike, Instant Car
  • JNE – REG, YES (Yakin Esok Sampai), OKE, SS, Pelikan, PopBox, JTR
  • TIKI – Eko, Reguler, ONS
  • SiCepat – Reguler, Cargo, BEST
  • JET Express – CRG, Prioritas, Reguler, FX, XPS
  • J&T – EZ, JSD
  • Ninja Express – Next Day, Standard
  • RPX – Same Day Package, Mid Day Package, Reguler Package
  • Lion Parcel – Reg Pack, Land Pack, One Pack
  • Wahana – Normal
  • Pos Indonesia – Kilat khusus, Q9 Same Day, Same Day, Next Day, Jumbo Ekonomi
  • Deliveree – Economy, Van, Small Pickup, Engkel Box, and many more…
  • AnterAja – Reguler, Same Day, Next Day
  • Paxel – Small, Medium, Large

Why Choose Biteship?

We are the only plugin that offers the most updated courier pricing rate than any other plugins. We are also the only plugin that offers instant updated instant courier pricing such as Gojek and Grab on the platform.

Our team will support you throughout the integration process with your website. We will be happy to assist you!

Setup Tutorial

Please go to our Biteship Youtube channel to understand more about the plugin Installation
https://www.youtube.com/watch?v=-FjzeX3S5AY

Screenshots

  • Multiple courier option can be selected at the checkout page
  • Easily manage your pickup point and Biteship keys to activate plugin.
  • Activate courier based on your needs. We provide you with many couriers and services.

Installation

before you start

Here are some things you need to know before using the plugin.
– This plugin requires you to have the WooCommerce plugin already installed and activated in WordPress.
– We recommend you use this plugin in a staging environment before installing it on production servers. To learn more about staging environments, check out these related WordPress plugins

Getting Started

Please follow instructions bellow to connect your WooCommerce to Biteship.

  1. Download the plugin.
  2. Install the plugin on your WordPress Admin site.
  3. Generate your Biteship key through Biteship Dashboard
  4. This will be your free license and couriers will be limited
  5. Add your key to the shipment page on your WooCommerce setting > shipping > Biteship page
  6. Set new initial address for your shipment origin and click Save Address
  7. Don’t forget to save if you make any changes at the bottom of your admin page
  8. List of couriers available will show up after you have saved your license key in admin page
  9. Contact our admin at info@biteship.com if you want to unlock more couriers with paid Biteship License
  10. Off you go!

If you need help, please do not hesitant to contact us! info@biteship.com

FAQ

Is the plugin free?

Yes, it’s free for starters. Nevertheless, if you want to unlock more couriers, you need to pay monthly subscription you can find at biteship.com/woocommerce

How accurate is the instant courier rate?

We are partnering with Gojek, Grab, and Deliveree to give you the most accurate and updated rate.

Can I customise my courier option?

Yes. You can activate and deactivate each courier and each service based on your needs.

I cannot find my questions here

You can always reach us at info@biteship.com for more inquiries. Let us know what we can do to help you!

Reviews

July 21, 2022
Sorry saya sudah bayar premium dan langsung 1 tahun dengan harapan bisa pakai fitur kurir instan. Ternyata tidak bisa dipakai seperti yang diharapkan untuk yang instan dan juga fitur search alamatnya. Akhirnya saya submit error dan kendala sudah hampir 1 bulan tetap tidak bisa terpecahkan. Untungnya refund nya mudah.
January 11, 2022
Demi biteship yang sudah membuat jatuh cinta sejak pertama bertemu dan banyak membantu. Pertama kalinya dalam sejarah ngasih rating plugin sampe bikin akun wp.org hanya untuk ngasih bintang. Setelah bergandengan dengan biteship baru ngerasa cemen cuma pake wp. Terlalu keren, untuk web yang domain nya murah, hosting nya nebeng, cms gratisan. Jadi pengen belajar lebih biar sebanding. Kalau sekedar menampilkan produk cukup pajang di sosmed kasih nomor tlp, selesai. Tapi biteship membuat web nya sekeren market place yang sering iklan di TV. Ayo biteship kita main bola lagi. Karena gol nya olshop ada di pengiriman.
December 19, 2021
Akhirnya ketemu juga plugin woocommerce untuk bisnis saya. Integrasinya mudah dan banyak banget pilihan kurirnya. Jadi ga bingung lagi untuk saya yang belum bisa integrasi API. Sudah saya tes pengiriman ke Jawa Timur dan lancar tidak ada masalah dapat kurir juga cepat. Terima Kasih Biteship!
May 14, 2021
Halo, plugin ini sangat sangat bagus. Saya rela membayar lebih dan membeli point untuk membuat toko online saya berjalan otomatis tanpa harus ribet-ribet jalan ke kurir untuk mengantar barang, cetak resi, tulis manual. Atau plugin ojek lain yang bisa mengukur jarak tapi harus manual mencari drivernya. ini plugin inovativ dan ini plugin yang selama ini kita cari cari sebagai pemilik toko online !! semua bisa dilakukan di dashboard biteship !! bahkan bisa langsung cetak resi dan request pick up, gokil !! Dan lebih kerennya lagi, bisa request pick up driver ojol, mantep gak tuh !! Saya harap plugin ini terus berkembang dan orang semakin banyak yang tahu tentang plugin ini. Untuk saat ini saya ada kendala ojol (instant courier) dimana ongkos kirim tidak muncul di halaman checkout meskipun menggunakan api premium, google maps sudah aktif dan lokasi sudah dipilih, pilihan kurir instanst / sameday sudah dipilih, pada saat checkout sudah pilih map, tapi perhitungan ongkos tidak muncul mohon diperbaiki.
Read all 5 reviews

Contributors & Developers

“Biteship” is open source software. The following people have contributed to this plugin.

Contributors

Translate “Biteship” into your language.

Interested in development?

Browse the code, check out the SVN repository, or subscribe to the development log by RSS.

Changelog

2.1.0

  • Update on bug in checkout page for certain plugin
  • Improved admin setting

2.0.0

  • Fresh new look and features

1.4.4

  • Add waybill information

1.4.3

  • Fix order status issue
  • Fix insurance issue
  • Fix coordinate field issue

1.4.2

  • Fix redundant phone field in admin

1.4.1

  • Fix versioning bug

1.4.0

  • Order feature

1.3.1

  • Minor fix on versioning

1.3.0

  • Add COD and Insurance features
  • Admin improvements

1.2.0

  • Maps improvement for instant courier at checkout page

1.1.0

  • Location by district (Kecamatan) is available

1.0.1

  • Now this plugin is tested up WordPress 5.5.1

1.0

  • Initial release