Support » Plugin: Embed Plus for YouTube - Gallery, Channel, Playlist, Live Stream » YouTube Wizard broken w/dev Gutenberg plugin

  • When using the development version of the Gutenberg plugin for WordPress (https://wordpress.org/plugins/gutenberg/) the YouTube Wizard does not work. It displays the list of entry types, but when clicking on them you are not prompted for further content, it just takes you back to the main edit post page.

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Just a note that the embedded content still works after the Gutenberg Developer plugin (v6.4.0 at the time of this post) is re-enabled, it is just the wizard for inserting the content that seems to be affected.

    Plugin Author embedplus

    (@embedplus)

    Hi,

    What version of WordPress are you using?

    [ Signature deleted ]

    • This reply was modified 3 months, 3 weeks ago by Jan Dembowski.

    It is the latest version of WordPress (5.2.3, which is the latest as far as I know).

    The issue isn’t with WordPress CORE, it is using the Gutenberg PLUGIN which is an early-access method of obtaining the latest Gutenberg enhancements before they are rolled into the CORE release.

    That is the link I pasted in at first… https://wordpress.org/plugins/gutenberg/

    If I disable that plugin, it works, but with that plugin activated the wizard is not functioning. Since eventually these changes in the plugin will be rolled into CORE it might be worth looking at. I am not expecting you to support developer releases as a general principal, but you might want to get this fixed before it becomes a part of the general WordPress release.

    Plugin Author embedplus

    (@embedplus)

    This is a known compatibility issue specifically only with the separate Gutenberg plugin, not with WordPress core’s stable version. The current workaround is indeed to use WordPress core rather than the plugin. Thanks for the heads up though, we’re taking a look at it in the meantime.

    Aside from wanting the try out bleeding edge features, are you using the separate plugin for other reasons?

    [ Signature deleted ]

    • This reply was modified 3 months, 3 weeks ago by Jan Dembowski.

    The site owner installed it, and I honestly don’t know in particular what features they were looking for. As far as I know, nothing has broken function-wise while it has been disabled. 🙂 And we only have to disable it in order to run the wizard, once the content is created it doesn’t seem to matter if this plugin is enabled or not.

    Thanks for acknowledging the issue, I hope you are able track down a solution.

    Best,
    Steve

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.