Support » Theme: Twenty Twelve » Youtube video playing but no picture – Andoid Mobile Browser

  • Hello,

    On my website running twenty twelve theme, i have a youtube video embedded on page and widget. It plays normally when viewed on a desktop browser, however it strangely doesnt display picture on Android mobile browsers, just audio. Please help. thanks

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • esmi

    (@esmi)

    Forum Moderator

    That sounds like an issue in your Android browser rather than anything to do with WordPress or the theme.

    i thought maybe that was the issue but checking on browserstack, it seems that android browser itself have nothing to with the issue because the video doesnt even showing up on there. this is strange

    esmi

    (@esmi)

    Forum Moderator

    Try embedding a YT video in a plain test.html file and checking that with your Android browser.

    Hi esmi,

    Thanks for the quick response.

    I forgot to mention, the YT video is playing normally when viewed on an actual android 4.0(ICS) device. however, the issue occurs on an actual Samsung galaxy S3 device and also no avail on most ICS android browsers on browserstack including JellyBean.

    also ive tried your suggestion. ive Embedded a yt video on a plain html file and i got negative result on browserstack but totally working fine on actually android 4.0. this going nuts.

    actually kindly take a look at this page, there’s a video somewhere in the middle that doesnt play on android mobile jellybean

    Thanks

    esmi

    (@esmi)

    Forum Moderator

    I don’t have access to a Samsung galaxy S3 device but if the video is fine in all browsers except one specific one – then the issue has to be in that browser.

    Hi esmi

    im sorry here is the page

    esmi

    (@esmi)

    Forum Moderator

    Are you using a plugin to embed videos?

    Hi esmi

    my apologies for responding late. okay, i used a plugin and i also made a separate embed using iframe but similar result. So the galaxy s3 can see YT videos on a different wp installation but not on the link above. my guess was I did something wrong on that site. any ideas?

    esmi

    (@esmi)

    Forum Moderator

    Can you replicate the problem using the default Twenty Twelve theme with all plugins deactivated?

    Hi Esmi,

    yeah i did isolate the problem by deactivating plugins. however, it didnt fix the issue.

    anyway, i reinstalled wordpress and i somehow got rid of that issue. seems to be the problem from previous installation.

    Thanks for the help though!

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • The topic ‘Youtube video playing but no picture – Andoid Mobile Browser’ is closed to new replies.