Support » Plugin: Yoast SEO » Yoast SEO Conflict with NextGen Gallery (Featured Images)

  • Resolved ispreview

    (@ispreview)


    I have an unusual problem. When I enable Yoast SEO (latest version of WP and plugins) then in the Gutenberg editor the “Set NextGEN Featured Image” link/box vanishes for the NextGen Gallery Plugin under the ‘Document’ sidebar, leaving only WP’s default ‘Set featured image’ link/box. This problem was introduced around the time of WPs’ 5.5 release and wasn’t resolved with 5.5.1.

    I’ve tested with next NGG and Yoast SEO as the active plugins.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Plugin Support Jeroen Rotty

    (@jeroenrotty)

    Hi @ispreview,

    Thank you for reaching out about this.

    We understand that NextGen adds a second featured image to the WordPress editor but that doesn’t show when Yoast SEO is active. We’ve installed NextGen Gallery in a local environment and were able to experience the same behavior. This looks like a bug.

    In order to make this issue known to our developers, we ask that you create a GitHub issue about this. You can find our GitHub repository here: https://github.com/Yoast/wordpress-seo/issues/new?template=Bug_report.md

    Our developers will then review the issue and take it from there. Thank you!

    Thread Starter ispreview

    (@ispreview)

    Ok done, thanks.

    Plugin Support Jeroen Rotty

    (@jeroenrotty)

    Thank you! Our QA team will pick this up and see if this is something on our side to fix. Thank you for bringing it to our attention and creating the Github issue!

    Plugin Support devnihil

    (@devnihil)

    We are going ahead and marking this issue as resolved due to inactivity. If you require any further assistance please create a new issue.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.