Support » Plugin: Yoast SEO » Yoast SEO Box Blank Under Post

  • Resolved WanderingOn

    (@wanderingon)


    Hi,

    I am using WordPress 5.1 and I am using the new Gutenberg Editor. I have also updated all the plugins on my website.

    When I go to edit an existing post or create a new post, the Yoast SEO box under the post where I would usually insert the meta description, title, etc is blank. However, when I click on the sOCIAL sHARING AND settings tabs on the left-hand side, they are working fine – only the traffic light tab is showing up as blank.

    Everything was working fine a few days ago, so I am not sure what has happened in the meantime. Any help would be greatly appreciated.

    I have followed these instructions: https://kb.yoast.com/kb/yoastseo-meta-box-is-blank/ and I think there may be some Javascript errors but I am not familiar with Javascript and am not sure how to proceed.

    Thanks in advance,
    Brian

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
  • Plugin Support amboutwe

    (@amboutwe)

    The Yoast SEO meta box relies on JavaScript to perform all its tasks. If JavaScript is disabled, blocked or detects a conflict, you may see a blank or semi-blank box. Please check the browser console for JavaScript errors.

    How to find JavaScript errors with your browsers console?

    Hi,

    I am having the same issue since the update. The plugin was working fine and now the snippet box is empty …see screenshot: https://snag.gy/hOgjQd.jpg

    And please do not keep posting the same response to similar queries that plugin is reliant on javascript etc.

    If the plugin was working fine fine prior to update then why is it not working now ?

    • This reply was modified 1 year, 9 months ago by mastersg.

    so i done as instructed and i am having no javascript errors, here is screenshot : https://prnt.sc/mqb2w7

    please advice as to why the yoast snippet no longer is working under edit posts on wordpress

    Saša

    (@stodorovic)

    @mastersg The screenshot is captured on front page. You should open admin dashboard and edit page (https://yourwebsite.co.uk/wp-admin/post.php?post=nnnn&action=edit). Please make screenshot (browser console) of this page. Different java-scripts are loaded on frontend and backend pages.
    If you can, please add constants in wp-config.php for better debugging:

    // Script debug
    define( 'CONCATENATE_SCRIPTS', false ); // Causes WordPress scripts to be included separately
    define( 'SCRIPT_DEBUG', true ); // Uses unminified scripts
    

    After adding these constants, please make screenshot of browser console on editor page. It’ll show more details about scripts (because each script will be separately loaded).

    Is it same for classic editor and Gutenberg?

    @amboutwe I have followed the link that you provided and there are Javascript errors as mentioned in my original message. Can you please advise what I need to do to fix the issues?

    As @mastersg mentioned, the plugin was working perfectly until the update.

    If you (or anyone else can offer a solution) i would very much appreciate it.

    Thanks

    @stodorovic @amboutwe Is this correct ? https://snag.gy/YLAJvh.jpg and this https://snag.gy/vMgmqx.jpg

    16 errors in 2nd screenshot

    • This reply was modified 1 year, 9 months ago by mastersg.

    same problem after update, yoast meta box on post not working. Just Blank.

    please take look https://pasteboard.co/I35j3BMf.png

    Please help

    Thank you

    Saša

    (@stodorovic)

    @stogz Did you update Yoast SEO to 9.7? I see that your browser still loads old JS files (from 9.6 version). Please try to delete browser cache and check again. Did you try different browsers?

    @mastersg Javascripts errors (editor page) are problem. Could you try to send more details about errors (please remove filter – “yoast” ) and make screenshot again?

    I see that you have installed NewsPaper theme. I’ve one website with this theme. I’ll try to update it and check is it working. I think that you have already updated WP, Yoast SEO and NewsPaper to the latest version.
    Could you send list of plugins? I’ll try to reproduce your issue.

    @wanderingon Could you send JS errors?

    Similar issue on github is https://github.com/Yoast/wordpress-seo/issues/11937.
    Is it same behavior for classic editor and Gutenberg?

    @stodorovic thank you.

    Yes the problem is browser still load old js. Clearing browser cache solve my problem.

    Thank you.

    Plugin Support Carl B

    (@devnihil)

    @mastersg Can you please click on the expanded view of the javascript errors in the console and provide a screenshot of the errors that are occurring so that we can review them? We also have a guide on viewing javascript errors here: https://kb.yoast.com/kb/how-to-find-javascript-errors-with-your-browsers-console/

    @stogz Thanks for confirming that your issue was resolved by clearing the browser cache.

    Plugin Support Carl B

    (@devnihil)

    We are going ahead and marking this issue as resolved due to inactivity. If you require any further assistance please create a new issue.

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
  • The topic ‘Yoast SEO Box Blank Under Post’ is closed to new replies.