Support » Plugin: Yoast SEO » XML Sitemap generating but Google says "empty sitemap"

  • Resolved hightechdad

    (@hightechdad)


    Both plugin and WordPress are at their latest and greatest. For some reason, my XML sitemap (http://www.hightechdad.com/sitemap_index.xml) which looks fine (large but fine) is giving me the fun error in Webmaster Tools:
    “Your Sitemap does not contain any URLs. Please validate and resubmit your Sitemap.”
    I reduced the number of entries per sitemap to just 100 to be sure that I don’t throw any server errors.

    The HTML output of the sitemap index seems fine and viewing the XML looks fine too (on quick glance).

    Bing Webmaster tools has no problem with the sitemap index file (which I resubmitted just to be sure).

    Google is just not playing nice. Been banging my head for a few hours on this now.

    Thoughts?

    https://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Anybody else having issues with the empty sitemap within Google Webmaster Tools? This only started happening recently after the latest update I believe. Again, sitemap is viewable in browser. Ran a “Fetch as Google” within GWT and the page renders. But on testing within Sitemaps area, it continues to show “empty sitemap.”

    Driving me crazy…

    Ok I resolved this. It was “All In One WP Security & Firewall” plugin setting of blocking fake googlebots. It turns out, it was blocking real googlebots.

    Marking as resolved (due to “user error”).

    Awesome! Big thanks, had the same issue and this fixed it. Saved me a ton of time.

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘XML Sitemap generating but Google says "empty sitemap"’ is closed to new replies.