WordPress.org

Support

Support » Localhost Installs » [Resolved] XAMPP WordPress Installation not working

[Resolved] XAMPP WordPress Installation not working

  • Theatreadmin
    Member

    @theatreadmin

    I have set up a local test system and I came across a problem trying to install wordpress…I followed directions exactly from a tutorial, and went to this link: http://localhost/wordpress. It keeps pulling up the same error “Ooops, Google Chrome could not find localhost”.
    When I was installing XAMPP, I had to go to 127.0.0.1 instead of localhost because that wouldn’t work! I looked for hours on tips and information on how to fix that but,alas, I still have not accomplished anything.

    Can anyone help me with this problem? Please? ☺

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • westerdaled
    Participant

    @westerdaled

    Hi

    I hear your frustration.

    1) try IE
    2) confirm nothing else is running on port 80 … sometimes Skype does. I made the initial mistake of installing XAMPP and Apache on the same server. A marriage made in hell!

    ALso go to the XAMPP Control panel and ensure you have apache + mysql running ..

    3) are your wordpress files in the default c:\xampp\htdocs\wordpress

    Remember to isolate the issue. If apache is not running then forget wordpress so that is first point in your test.

    Daniel

    CNG SEO UK
    Member

    @cng-seo-uk

    get rid of the AMPS and install it yourself,

    Start with apache.install php5, install a db driver like mysql… It is not hard and will save you problems in the future…..

    Theatreadmin
    Member

    @theatreadmin

    Thanks for the help everyone. 🙂 I took both of your advice and used it, but it did not work. :'( I’m thinking I’ll just use ‘Instant WordPress’ to work with WordPress; since I have tried everything and I feel that I am going nowhere!

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘[Resolved] XAMPP WordPress Installation not working’ is closed to new replies.