Support » Fixing WordPress » wp-login does not work with Safari

  • I guess this is not just a Beta topic, but there are some bright people here, so i will give it a try: I use a Mac with OS X 10.3.3 and the latest release of Apples “Safari” browser (which uses a lot of code from the KDE Konqueror).
    When i try to login to my WordPress account, i end up in a redirect loop with Safari trying to load the adress “http://www.teezeh.info/wp-login.php?redirect_to=%2Fwp-admin%2F” until it quits with an error. I can then manually edit the browser address to /wp-admin/ and am correctly logged onto the system then.
    I guess there has to be a bug in wp-login (or maybe in Safari’s cookie handling). But WordPress is the one and only site that shows this strange behaviour.
    Has anyone found a solution for this?
    Regards, Thomas
    BTW, i started with WP 1.02 a couple of days ago and now use the latest nightlies…

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • OS X 10.3.3 and Safari 1.2.1 here, too – and no problem.
    Have you updated your mod_rewrite-rules?

    it’s the same in my opera version (7.50 beta 1)
    with 1.20 beta i’m kicked out of the wp-admin stuff every time i refresh the page.
    firefox makes no problem, i don’t want to change my fav. browser.
    trying to get an older version running 😡

    Safari 1.2 works as advertized with WP 1.02 and generated (w/ minor addition) mod_rewrite code.

    I see this problem too. WP on Linux, client is Safari 1.2 on OS X 10.3.3. I get a redirect loop between /wp-login.php?redirect_to=%2Fwp-admin%2F and /wp-admin/.
    Interestingly this didn’t happen the first time I tried to log in.
    (Looking at the code has me confused. It looks like the password cookie is set to the md5 of the md5 of the password!? Is there some logic to this?)

    Hmmm…OK, after clearing out the cookies for the site from Safari, everything seems to work. Dumping some info out of the code, it looks like it still had an old cookie that had the md5 of the password in it, rather than the md5 of the md5 of the password as WordPress now seems to expect.

    tcloer: 1.02 had only 3 mod_rewrite rules, and 1.2 almost a dozen. But anyway… as several people complain about this there really seems to be an issue.

    Thanks Pete – the cookie was obviously the issue. I removed all the cookies for my site and now everything works fine. Thanks for the tip!

    Hi

    I have found what the issue is with this:

    1) You may have added this site to the “blocked cookie list” – delete it from there
    IE: tools > internet options > privacy > sites > look under managed sites
    If your site is there, delete it

    2) Make sure your browser is accepting cookies for this site
    Between the login and the re-direct to the correct admin page it seems like WP reads
    the cookie, if it ain’t there, it will just redirect to the wp-admin page again
    IE: tools > internet options > privacy > sites > in address of website type your
    url with http:// in front and click “allow”

    3) Test by setting your security level to low.
    IE: tools > internet options > privacy > drag lever down to “accept all cookies”

    You may need to apply just 1 or all of them for it to work.

    Hope you get it working & God Bless

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • The topic ‘wp-login does not work with Safari’ is closed to new replies.