Support » Plugin: WP Edit » WP Edit plugin is not working!

  • Resolved Mohsin Alam

    (@mohsinworld)


    This plugin is not working on WordPress version 4.7.2. Please check and fix it as soon as possible. I need that plugin working so badly. Thanks

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Hi Mohsin,
    I’m a developer in California that has been using this plugin for many years. Even if you get it working, please be aware that the plugin author is no longer responding to support requests, even for those of us who pay $10.00/mo. for the support portal he used to maintain. I don’t know if Josh Lobe has abandoned this plugin, but it is very troubling to pay for support and not get any responses.

    Here’s a problem you’re going to run into (I have the plugin working in 4.7.2 and I reported this problem to Josh on December 15th, 2016 but have yet to receive any response) even if you are not using NextGen Gallery with it like I am:

    When the plugin is active and the the following code is encountered by the Visual Editor, it injects space above and below the code: <div style=”clear:both;”></div>. As one switches between the text editor and the visual editor, the problem multiplies. It becomes necessary to manually remove the spaces in TEXT view and then save only in TEXT view or else the problem replicates if you save while viewing it in the Visual Editor. Deactivating WP-Edit Pro removes this behavior. Bummer! Great plugin though. I am using the SNIDGETS for some rather interesting “ease-of-use” aspects for my clients so they can update site pockets otherwise not accessible to them. Cheers!

    UPDATE: I’ve confirmed that WP Edit Pro and NextGallery are having problems. This is confirmed on WP 4.6.1 and WP 4.7 in a vanilla test environment running the latest versions of both plugins on a test server running php 5.6.

    The problem manifests as repeated, automated injections of code above and below the DIV in the following setup:
    1. Type in the DIV manually or use the WPED CLEAR BOTH tool. In Text mode, the resulting code looks like this <div style=”clear:both;”></div>
    2. Switching now to the Visual Editor will automatically inject and addition above and below the div. If you stay in the TEXT editor, this behavior does not occur.
    3. However, if the code on the page appears like this, then the problem does not occur: <div style=”clear:both;”> </div>. For some reason, the existence of a space within the DIV stops the issue from happening.

    This is really sad to hear such sad story 🙁 Thanks for your reply here to confirm that I’m not going to get any help from the developer. Do you know any similar plugin that doing the same or similar work? Thanks in advance.

    Hi Mohsin,

    It is sad. Josh really produced an amazing plugin and from my previous interactions with his company they are really great people. I can only assume something happened to him or his company.

    I haven’t actually found anything that does what this plugin is capable of. I am going to be testing a plugin by thrivethemes.com: https://thrivethemes.com/contentbuilder/.

    But I have no experience with it yet so I cannot say what use cases it best serves. I have a developer who says she can fix the bug I’ve discovered in WP-Edit Pro but I haven’t bothered doing that yet…but I will probably have to since I have built a lot of websites using this plugin.

    If you would like I can let you know what I experience as I begin testing the thrivethemes content builder plugin with both their native themes and the iThemes Builder themes I use for most of my work. I can be reached through my website at michaelpenner.com. 🙂

    Cheers!
    _michael

    I properly investigate and found it working. Just need to go to setting and add the buttons in editing tab. It was auto added, but now have to manually add. See this setting change http://imgur.com/a/evhnc

    Plugin Author Josh

    (@josh401)

    Hello guys, thank you so much for working together on this. I had some health complications, and being the sole developer, did not have anyone to assist while I was recovering. I do apologize.

    Please let me know if you are still experiencing issues. I am back into coding, and want to get a new release pushed out.

    Thank you, again.

    I fixed the issue. Thanks for your reply.

    Hi Josh! Welcome back! Glad to see you again and will continue to support WP-Edit Pro. As I’ve said previously, it’s an excellent plugin…and sometimes “stuff” happens when you run your own company. I totally understand. Cheers!

    Plugin Author Josh

    (@josh401)

    @flashpaper,

    Thanks man. Yep, it’s a tough juggling act. I really appreciate the kind words. I look forward to tearing back into these plugins, and getting some new versions/features released.

    Be well, and thanks again!

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • The topic ‘WP Edit plugin is not working!’ is closed to new replies.