Support » How-To and Troubleshooting » WP 2.0 slow on Win2003, cache not working?

WP 2.0 slow on Win2003, cache not working?

  • WordPress 2.0 runs a lot slower and uses a lot more CPU resources than 1.5 in a Windows 2003 Server with IIS. WP 1.5 creates a spike in CPU usage, but WP 2.0 uses 100% of CPU for several seconds each time it has to serve a page.

    There is no difference disabling or enabling the caching system. Maybe it’s not working, or not working as it should?

    Could it be a configuration problem? Shall I change something in IIS, PHP, WP…?

    PHP version is 4.4.1

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Any idea? Please?

    I’d love to hear an answer to this too. I just upgraded my server to the latest version of PHP5 (i’m running the ISAPI version) and i still see post times on the order of 20-30 seconds!


    My worppress editiing time is way up
    hit save and get a cup of coffee!

    try to cut down the number of pinging services you have in your option page.

    *in fact i deleted all of them, even ping-o-matic*

    Thanks, puppy18, but I had already done that. Still very slow and taking all the resources.

    The sad thing is wordpress 2.01 is slow in my case.
    I ran 1.5 on same web company powweb. It was faster.
    Also the save times out 30% of time not a problem on 1.5.
    It really is getting hard to produce. I may have to go to 1.5 again. But probley not as it takes a lot of time.

    Dare I say 2.01 may have bloat?

    It just acts sluggish. on a 1.5 meg DSL line.

    Sorry but something is up?

    I just turned off all pings and such I will see if that helps.

    What about the cache?

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • The topic ‘WP 2.0 slow on Win2003, cache not working?’ is closed to new replies.