Support » Plugin: Highlight Search Terms » Works on search results, but not on clickthrough

  • Resolved peterblossom

    (@peterblossom)


    Hi, I have used your plugin on several Divi sites and it works great. Currently, I’m working on a site using Elementor Pro with the Astra theme. I created a search results template and while search terms are highlighted on my results page that I designed, they are not highlighted on click-through. Any help greatly appreciated!

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • I’ll have to take a look at your site from lap/desktop later because doing a search from mobile (hamburger menu) seems to be impossible…

    Thread Starter peterblossom

    (@peterblossom)

    Click on the menu. Search is there.

    Thread Starter peterblossom

    (@peterblossom)

    Hi,
    I’ve added a search icon in order to make it more clear for users. Thanks.
    Pete

    Click on the menu. Search is there.

    Yes I know. The problem is the menu closes as soon as you want to enter a search term. On Android at least…

    In any case, on desktop I see the problem. The search term is not propagated to the result links. The plugin has no way of knowing which search term was used after clicking through to a post or page.

    I’m not sure if this is because of the theme or a plugin like Elementor. You’d have to test that by temporarily disabling plugins or switching to the default theme.

    Thread Starter peterblossom

    (@peterblossom)

    Thanks for the response. I’m thinking the issue is with Elementor. Highlighting works properly with the theme default search results page, but not the Elementor search results template (and click-through). Since this is a virtual reunion website, search is an important feature. I’m re-thinking using Elementor for this. Also because of the Android issue.

    • This reply was modified 9 months, 1 week ago by peterblossom.

    Yes it sounds like a conflict with this Elementor search result template… Sorry I won’t be able to give you a fix for this :/

    Thread Starter peterblossom

    (@peterblossom)

    The problem was with the Elementor search results template. I had edited a pre-made layout. When I made one from scratch, it worked. Thanks for your help. I never would have thought to try a different template without your input. I moved the mobile search to the header and now it works on Android too!

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • The topic ‘Works on search results, but not on clickthrough’ is closed to new replies.