• Resolved blubstar

    (@blubstar)


    Hi there,

    I have created a custom workflow, and now all workflows also appear in the campaigns list, marked as type “workflow” among the normal campaigns. Editing from there works as well, so it looks like “copy by reference”.

    When I delete a workflow in the workflow view, it remains visible in the campagins list but actually is not existing anymore. When I click “edit”, I see the “create workflow” template, just as if it was not there.

    Actually, it seems to work ok, but it makes me a bit nervous.

    What can I do to a) TEST if everything is fine and b) resolve this?

    Best regards,
    Kai

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Plugin Contributor kishanranawat

    (@kishanranawat)

    Hi Kai,

    Thanks for reporting this issue to us. Ideally, whenever a workflow is deleted, its related campaign should also be deleted but it looks like it is not happening in this case.

    There is nothing to worry about workflow or email sending functionalities, they should work without any issues.

    We will surely fix this issue in the upcoming release and will let you know when this goes out.

    Thank you.

    Plugin Contributor kishanranawat

    (@kishanranawat)

    Hi Kai,

    We have released a new version(5.0.7) which fixes this issue. Now workflow campaigns should be updated/deleted whenever its’ related workflow is updated/updated.

    Please update to the latest version and let us know how it goes.

    For deleting existing workflow campaigns whose workflows already got deleted, you can delete them through Bulk actions dropdown on the Campaigns page.

    Hope this helps you. Let us know if you have any more queries or facing any difficulty.

    Thank you.

    Thread Starter blubstar

    (@blubstar)

    Hi @kishanranawat,

    I updated to 5.0.7 … and the problem got much worse: Instead of showing inconsistent information (in v 5.0.5), I now observe inconsistent and erroneous behavior with the effect, that people cannot subscribe or unsubscribe anymore.

    The biggest problem is: the confirmation/optin and unsubscribe links are not working anymore for new subscribers.

    PLEASE HELP.
    I need a quick fix such that the plugin sends the correct {{SUBSCRIBE-LINK}} and {{UNSUBSCRIBE-LINK}}.

    A side problem (and a possible hint to a solution) is that the plugin sends out confirmation emails (the ones with the {{SUBSCRIBE-LINK}}) based on the text which I previously (before workflows were introduced in v5) edited in the settings tab. I can clearly see that in the email text. Maybe this also generates wrong links.

    Another observation: When I use the “Resend confirmation email” from the subscribers list, then the email is sent out based on the configured workflow, with the correct text and the correct link.

    Unfortunately, there is no such work-around for the UNSUBSCRIBE link. For new subscribers, unsubscribe does not work. For old subscribers, it works.

    Hmm, this is very inconsistent. Probably there is still some unintended carry-over functionality left from the pre-workflow time.

    PLEASE HELP.
    I need a quick fix such that the plugin sends the correct {{SUBSCRIBE-LINK}} and {{UNSUBSCRIBE-LINK}}.

    Best regards,
    Kai

    • This reply was modified 4 months, 2 weeks ago by blubstar.
    Thread Starter blubstar

    (@blubstar)

    OK, after several re-installations (which gave me additional nerve kick due to temporary loss of “save settings” feature) I got my system working again …

    … and figured out a few things, which might help you debugging:

    1. It seems that a subscriber cannot unsubscribe (UNSUBSCRIBE-LINK does not work) until at least one broadcast or post message has been sent to this particular subscriber.

    2. It seems that the {{SUBSCRIBE-LINK}} must be embedded into a true HTML link (with A/HREF), otherwise, the link gets currupted.

    3. I am still confused that some workflows also appear in campaigns overview. For me, campaigns are related to CONTENT distribution (triggered by “new post” or “broadcast”), while workflows are related to USER management.

    #2 and #3 are new issues and were not there with 5.0.5.

    #1 seems to be new after the introduction of workflows. Maybe the overall structuring needs some more thinking.

    Best regards,
    Kai

    • This reply was modified 4 months, 2 weeks ago by blubstar.
    Plugin Contributor kishanranawat

    (@kishanranawat)

    Hi Kai,

    We are really sorry to hear about the issues you are having with the recent changes in the plugin’s functionality and currently working on the found issues on a priority basis.

    We have added our response to your queries below.
    1. It seems that a subscriber cannot unsubscribe (UNSUBSCRIBE-LINK does not work) until at least one broadcast or post message has been sent to this particular subscriber.
    A. We are able to replicate the {{UNSUBSCRIBE-LINK}} placeholder relate issue on our end when they are added into welcome emails on ‘User Subscribed‘ workflow trigger. Can you please confirm if this is the case with you as well or it is happening in some other case?

    2. It seems that the {{SUBSCRIBE-LINK}} must be embedded into a true HTML link (with A/HREF), otherwise, the link gets currupted.
    A. Since {{SUBSCRIBE-LINK}} generates only a subscribe URL and not a clickable HTML link, its needs to embedded in the href attribute of tag.

    3. I am still confused that some workflows also appear in campaigns overview. For me, campaigns are related to CONTENT distribution (triggered by “new post” or “broadcast”), while workflows are related to USER management.
    A. Yes, we have got your concerns regarding workflows being shown on the campaigns list and will surely try to improve the plugin’s UI to make it more self-explanatory. At present, since campaigns are used to send emails and track them, the workflows which have the Send Email action get displayed in the campaigns. This helps the admin to easily view reports of emails that were sent through workflows.

    Hope this helps you. Let us know if you have any further queries.

    Thank you.

    Thread Starter blubstar

    (@blubstar)

    Dear Kishanranawat,

    thanks a lot for the explanation.

    Concerning #1: Yes, I confirm that this was exactly my use case: {{UNSUBSCRIBE-LINK}} not working in Welcome E-Mail. Later in broadcasts, it works.
    So, the work-around is: do not use UNSIBSCRIBE-LINK in welcome email. Simple 🙂

    #2: The interesting thing is, that is has worked without href-tag in previous versions. But I agree that the plugin does its job correctly. It generates the URL.

    #3 OK, thanks for the explanation. At least I can understand the intended logic (all email-sending workflows appear under campaigns as well). Still, I think it’s confusing. Or more precisely, it is confusing me, because I get lost in the mix of too much data from different use cases. But anyways, the biggest problems are solved … due to your support.

    Thanx, that’s great support.

    • This reply was modified 4 months, 2 weeks ago by blubstar.
    Plugin Contributor kishanranawat

    (@kishanranawat)

    Hi Kai,

    Thanks for confirming the issue.

    We are working on it and will provide a fix soon.

    For now, if you need to include the unsubscribe link into the welcome email, you can delete the existing ‘Send email‘ action and create a new ‘Send email‘ action. And it will start working again. You can refer to this following screen recording for a reference.

    Hope this helps you. Let us know if you have any further queries.

    Thank you.

    Plugin Contributor kishanranawat

    (@kishanranawat)

    Hi Kai,

    We are glad to inform you that this issue has been resolved now.

    Please update to the latest version in case if you haven’t already.

    I am closing this thread for now. Feel free to reopen it in case if the issue still persists.

    Thank you.

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.