Support » Requests and Feedback » WordPress Rich Text editor bug – very serious!

  • Resolved viperteq

    (@viperteq)


    I’m not sure how this could be an issue since we’re on version 2.0.4, but I have a major bug in WordPress that I thought someone should know about.

    I didn’t really have a clue that it was a bug until I tried to display a flash-encoded video on my blog. For some reason, whenever I put the code in to embed the video it would seriously screw up my CSS. At first, i figured it was just the theme that I was using, but when I switched to the default WP theme, the CSS in that was screwed up as well.

    I then thought that maybe it was me that was doing something wrong as I’ve never had a problem displaying content from Google or YouTube. Upon comparing my code to the code that youTube generates for embedding content, I surmised that that was not the problem as both were exactly identical.

    So I started googling for information. I came across this thread which gave me some clues: http://wordpress.org/support/topic/81601?replies=2. Going back into the WP Dashboard I proceeded to disable the Rich Text editor as was suggested. Problem was that the Rich Text editor was ALREADY disabled. The reason that I thought that it wasn’t was because I saw editing buttons above my post box.

    http://7andacrescent.com/images/editor_Off.jpg / That pic shows what the post window looks like with the Rich Text editor turned off.

    http://7andacrescent.com/images/editor_On.jpg / That pic shows what the post window looks like with the Rich Text editor turned on.

    Basically no matter what you do, the editor is still present. I have tested this in the Mozilla Camino 1.0.2 browser, Flock 0.7 for Mac, Mozilla Firefox 1.5.0.6 for Mac, Mozilla Firefox 2.0 Beta for Mac, Internet Explorer 6, Mozilla Firefox 1.5.0.5 for Windows, Flock 0.7 for Windows and Opera 9 for Windows.

    I was only able to successfully embed the video into my blog post in Apple’s Safari browser (version 2.0.4) which completely strips out the editor even when the editor is enabled:

    http://7andacrescent.com/images/editor_Safari.jpg

    I think that this is a very major issue and like I said, I would’ve never noticed had I not had the problems that I had today trying to embed the video that I encoded in Flash.

    If whoever is in charge of bugkilling needs anymore information, I will be happy to provide all that I can. I can be emailed at: viperteq.info {at} gmail {dot} com; Feel free to email me at any time. Thanks!

Viewing 16 replies (of 16 total)
Viewing 16 replies (of 16 total)
  • The topic ‘WordPress Rich Text editor bug – very serious!’ is closed to new replies.