Support » Fixing WordPress » WordPress missing certain tables during WP move…

  • I am migrating a working site from server A (Live) to server B (Production). Here are the steps that I have taken to accomplish this:

    1. From Server A I install WP Clone Plugin.
    2. Perform a backup using WP Clone
    3. On Server B, add the incoming domain into Plesk control panel.
    4. Change my local hosts file to point domain to Server B.
    5. Install fresh clean install of WP using script from Hosting Panel on Server B.
    6. Install Plugin in WP Clone on Server B.
    7. Import backup zip file from Server A to Server B using WP Clone.
    8. Import successful. Screen says DB needs to be upgraded.
    SEE ATTACHED IMAGE. – db says several tables are missing.
    Use this link – I don’t see any way to attach an image:
    http://rllp.us/downloads/db-error.png
    9. Then I see page which says “click here to update your permalinks”, I do so.
    10. Log in screen appears, but I can’t login using the credentials.

    I’m not entirely sure, but I believe the “missing tables” are causing this issue. But I don’t know how to fix this. I’m ABLE to access the site via FTP, SSH and Plesk Control Panel, so I am willing to try any solution.

    Here are the things I’ve tried already which didn’t resolve my issue:
    1. Install new fresh version of WP manually
    2. Used “older” backup versions of WP Clone to import into Server B.
    3. I double check the db using myphpadmin to verify login credentials.

    Please help, I’ve run out of solutions.

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • another note…after the database upgrade, the domain is forwards to this url:
    http://www.domain.com/-0001/11/home/
    instead of:
    http://www.domain.com/

    UPDATE – For anyone else who encounters a similar issue:

    I’ve dealt with this for nearly 24 hours, and since I didn’t receive any suggestions or help from this forum, I kept trying different things. Here’s what I believe to be the problem and my solution.

    This website, once moved onto the new server, is somehow getting looped into it’s own site (if this makes sense). Basically it keeps redirecting to itself and never resolves. The solution was a lot simpler than I thought, I added the following to my wp-config.php file:

    define(‘WP_HOME’,’http://domain.com’);
    define(‘WP_SITEURL’,’http://domain.com’);
    (Obviously, you’ll need to change “domain.com” to your actual one.)

    I haven’t discovered the true reason for the loop or redirects yet. At the moment I’m happy the site is working and fully operational. I can trouble shoot this issue further without stress!

    Now time for a beer! Cheers!

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • The topic ‘WordPress missing certain tables during WP move…’ is closed to new replies.