WordPress.org

Forums

WordPress is SSSSSLLLLOOOWW (8 posts)

  1. weblinksontario
    Member
    Posted 5 years ago #

    Does anyone else have a problem with WordPress running slow, I mean really slow to open different Posts & Pages. I don't know if the problem is with my (Sympatico) Hi Speed, or with my web servers (NetFirms - Advantage) Bandwidth?

    I have two main pages:
    1- WEB LINKS - These are all HTML's, they run fine (I think)
    2- BUSINESS LINKS - This is WordPress, run Extremely Slow (I think)

    Can someone look at the Web Site and let me know how everything runs for you, and what problems you see:
    http://www.lambtonweblinks.com

  2. esmi
    Forum Moderator
    Posted 5 years ago #

    It is very slow. How many plugins are you running?

  3. metiqolman
    Member
    Posted 5 years ago #

    Yeah... pretty slow dude.

  4. xdesi
    Member
    Posted 5 years ago #

    Your homepage has about 200K of items whereas your blog has 2000K of items, 10 times the size! This is a key factor.

    Most of this is coming from the images in your scroller, they are about 100-200K each, and the scroller is probably pre-loading them on-top of this, hence a delay. You should optimize them.

    Also you have a few JavaScripts, namely jQuery, prototype and google maps which all look weighty.

  5. @mercime
    Volunteer Moderator
    Posted 5 years ago #

    And your website is WordPress how? Did I miss something?

    <meta name=Generator content="Microsoft Word 11">
    <meta name=Originator content="Microsoft Word 11">
  6. alism
    Member
    Posted 5 years ago #

  7. @mercime
    Volunteer Moderator
    Posted 5 years ago #

    Hi alism, it's strange that I only see top frame supposedly a header and the footer in Google Chrome, content area is blank for some reason or another yet I see in source that arras theme is being used.

    Stranger still, at the home page of link given in first post, I only see the site (with source given above) with black background and so many many links that I didn't even notice a link to the blog. Oh well ...

  8. alism
    Member
    Posted 5 years ago #

    mercime, seeing exactly the same as you. Took me a while to find that link too!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic