Support » Fixing WordPress » WordPress Home page not working

  • Resolved sharpuee

    (@sharpuee)


    Hi All

    I have my own wordpress website for some time.

    Some how since 2 days my HOME PAGE is not showing up. Every other page is fine. I am using Vantage as my theme. I was working on one of my page when I suddenly lost my home page.

    I have Page builder, TinyMCE, Woocommerce, Contact form 7, Collapse-O-Matic and Jetpack plugins installed.

    Please help. My INDEX.PHP file in wordpress directory shows following.

    <?php
    /**
     * Front to the WordPress application. This file doesn't do anything, but loads
     * wp-blog-header.php which does and tells WordPress to load the theme.
     *
     * @package WordPress
     */
    
    /**
     * Tells WordPress to load the WordPress theme and output it.
     *
     * @var bool
     */
    define('WP_USE_THEMES', true);
    
    /** Loads the WordPress Environment and Template */
    require( dirname( __FILE__ ) . '/wp-blog-header.php' );

    [Moderator Note: Please post code & markup between backticks or use the code button. Your posted code may now have been damaged by the forum’s parser.]

    Please help

Viewing 12 replies - 1 through 12 (of 12 total)
  • Moderator t-p

    (@t-p)

    Have you tried:
    – deactivating ALL plugins temporarily to see if this resolves the problem. If this works, re-activate them individually (one-by-one) to find the problematic plugin(s).
    – switching to the unedited default, core-bundled Theme (such as Twenty Fourteen) for a moment using the WP dashboard to rule out any theme-specific issue.
    resetting the plugins folder by FTP or PhpMyAdmin. Sometimes, an apparently inactive plugin can still cause problems (because the hooks remain unless plugins completely removed or some plugins stick around in cached files. So by renaming the folder, you break them and force them inactive).

    Thanks for reply. Here is what i tried.

    deactivating ALL plugins – Tried no success
    – Changed to Twenty fourteen theme – No success (ALL other pages coming up, but Homepage comes blank)

    – Resetting all plugins – changed the plugin directory to Plugin.hold – No Success. same case.

    All browsers suggest the same thing that there is something wrong redirect.

    Chrome says – WRONG REDIRECT LOOP
    Firefox says -Firefox has detected that the server is redirecting the request for this address in a way that will never complete.

    Please help. Thanks

    Moderator t-p

    (@t-p)

    All browsers suggest the same thing that there is something wrong redirect.

    there must be something that’s doing it.
    check your .htaccess for any rule that might be doing it

    I can’t see .htaccess file anywhere from CPANEL.

    I now remember setting up some redirect 3 days back from Cpanel, but i reverted it back that time.

    Please help how to access htaccess or other places where this redirect may reside.

    I have a similar problem. I am using WordPress on a trial website does NOT have a domain name at present. Two instances of WordPress, one is located in a separate file, which is the one that has Request Access installed.
    1) http://www.carriagehub.com
    2) http://www.carriagehub.com/wp/ <– this one has the issue

    It was working, but now after sign-in, the redirect goes to the main site and will not allow me to go to carriagehub.com/wp/ … is there a way to change the redirect after sign-in? This is only a test website for now, but expect to have a domain name soon.

    Also, is there some way to edit shortcodes? The sign-in form does not line up correctly, and I’d like to fix it so the labels and the boxes are correctly aligned.

    Hey

    I just solved it partially i think.

    I changed the PERMALINKS to Default from my old one “Sample-post” and it worked now.

    However, it is a website and i don’t want to have a Page number ?page_id=41 to show in Links.

    How can i go back to sample post ?
    where was the problem?

    Thanks in advance

    Moderator t-p

    (@t-p)

    Please try reading Using_Permalinks before setting a custom permalink structure again.

    Thanks All

    I was able to resolve the issue completely.

    I took the following steps:
    1. Going to FTP and “show hidden files”
    2. Open .htaccess
    3. i found the following:

    RewriteOptions inherit
    
    # BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>
    
    # END WordPress
    
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^myweb\.com$ [OR]
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.myweb\.com$
    RewriteRule ^/?$ "http\:\/\/www\.myweb\.com\/ww" [R=301,L]

    I deleted last 3 lines and it worked.

    Thanks all

    Moderator t-p

    (@t-p)

    Glad you got it resolved 🙂

    I was having the same problem. Switched to default permalinks and now the category list works.
    Problem is, mine is a multi-site and I am not sure how to change my htaccess file. What’s wrong with my file? Can anyone tell?

    # BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ – [L]

    # add a trailing slash to /wp-admin
    RewriteRule ^wp-admin$ wp-admin/ [R=301,L]

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    #RewriteRule ^ – [L]
    RewriteRule ^(wp-(content|admin|includes).*) $1 [L]
    RewriteRule ^(.*\.php)$ $1 [L]
    RewriteRule . index.php [L]

    </IfModule>

    # END WordPress

    @tony Locke – I’d suggest starting your own thread in the multisite forum here:

    Multisite

    http://firstprestucker.org/category/commentary-compilation/
    Here is an example of a category that isn’t working.

Viewing 12 replies - 1 through 12 (of 12 total)
  • The topic ‘WordPress Home page not working’ is closed to new replies.