WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » WordPress fails to upload pictures

WordPress fails to upload pictures

  • I am trying to use WordPress to hold my photo gallery but I am getting a continuing failure when I attempt to upload my pictures. I get to the point of uploading, (or adding the external link), but when I click on ‘Publish’ the page fails to update and the picture is not embeded in the post. I get the following error:-

    This error (HTTP 406 Not Acceptable) means that Internet Explorer was able to receive information from the website you visited, but the information was not in a format that Internet Explorer can display.

    I have tried this now in WP 3.2.1 and WP 3.1 and both IE8 and IE9 and get the same result every time. I would be most grateful if someone could point me in the right direction to resolve this issue. TIA

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Now trying WP 3.3 and still having the same issue – no one able to offer even an inkling of help in 5 months!!

    I had this error a few years ago. I solved it this way :

    1. create a .htaccess file in /wp-admin/
    2. put in this code :

    <IfModule mod_security.c>
    SecFilterEngine Off
    SecFilterScanPOST Off
    </IfModule>

    It will turn off mod_security for the admin backend. You should then be able to upload your pictures.

    Source

    Thank you very much for the help, unfortunately I have done what you suggest but it does not resolve the problem, it still creates the error 🙁

    I also have Configserver installed (csf) I don’t know whether this would cause an issue?

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘WordPress fails to upload pictures’ is closed to new replies.
Skip to toolbar