WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » [Resolved] WordPress 2.8 Ajax functions not working

[Resolved] WordPress 2.8 Ajax functions not working

  • After upgrading to WP 2.8 we are experiencing a lot of problems when we try to write new posts.

    No Ajax/Javascript functions in “New Post” are working like it should, or not at all. Here are som examples:

    1. upload images/video buttons – nothing happens when clicking those, nothing at all.

    2. Custom fields – when we try to add a new or use an old custom field key/value, the page is reloading instead of using the Ajax functions. When it has reloaded the values aren’t even there.

    3. Post Tags – same as above. Page is reloading when adding an tag, instead of using Ajax.

    I’m pretty sure there’s more, but you get the picture. This is kind of important to fix for us, we are not able to write new posts before it is.

    Please, if you know a solution for this (we’ll try anything before downgrading) – answer me 🙂

Viewing 14 replies - 1 through 14 (of 14 total)
  • esmi

    @esmi

    Forum Moderator

    Yup! It’s the Ajax. Not the JS like I was saying on the other thread. They are not working on mine either. =( And that support page doesn’t have the remedy, I think.

    Moderator Andrew Ozz

    @azaozz

    WordPress Dev

    Did you try define( 'CONCATENATE_SCRIPTS', false ); suggested there?

    Thank you so much azaozz – that solved the problem for us 🙂

    None of that worked for me 🙁

    I followed every step on the link, including adding the define statement. No joy.

    However, I do get a message from the Firefox Extension “Web Developer Toolbar” that shows up when I load the Add New Post page:

    Error: [Exception... "'Syntax error, unrecognized expression: [@href^='#']' when calling method: [nsIDOMEventListener::handleEvent]" nsresult: "0x8057001e (NS_ERROR_XPC_JS_THREW_STRING)" location: "<unknown>" data: no]

    I have not been successful in finding this particular code in all of my wordpress files, though.

    Any ideas?

    After some further investigation, I’ve discovered that it’s Theme related – so these issues aren’t just related to plugins, but also themes.

    After some further investigation, I’ve discovered that it’s Theme related – so these issues aren’t just related to plugins, but also themes.

    Care to share what could possibly be the bug on themes? =)

    ^NVM. For me, it was because of the category icon plugin. Here’s the remedy:

    http://www.category-icons.com/2009/06/category-icons-patch-for-wordpress-28

    =) Happy blogging y’all!

    For me it was the Podpress plugin for this problem:

    1. upload images/video buttons – nothing happens when clicking those, nothing at all.

    This solved my problem http://wordpress.org/support/topic/289904

    Finally back in track!

    [SOLVED – but not in a good way]
    Today, I logged in to one of my blogs, the dashboard had no color at all. I recognized this as the same initial symptom of a bug in an earlier version, so immediately went to a post page and tested out the timestamp button, and as I suspected it didn’t work. I just got the word #edit-timestamp added to the url in the address bar.

    So i disabled all the plugins and tried again. It made no difference.

    So I closed firefox, rebooted the computer and tried it all over again. No change.

    Between the last time I used it and today, there has been no upgrade to either wordpress or any of the plugins. I have several other blogs, one of which is affected in the same way, and another is not. Is there any way to use wordpress without ajax, but with the actions it normally enables available?

    UPDATE: I tried going into the site via Opera instead of firefox. It works. Can someone tell me what I can do to get it working in firefox again?

    I tried all of it, nothing was solved, i can add custom feilds and categories, just no tags

    Did you try define( ‘CONCATENATE_SCRIPTS’, false ); suggested there?

    Thank you so much azaozz – that solved the problem for me 🙂

    Did you try define( ‘CONCATENATE_SCRIPTS’, false ); suggested there?

    This worked wonders !!!!!

    Thanks

Viewing 14 replies - 1 through 14 (of 14 total)
  • The topic ‘[Resolved] WordPress 2.8 Ajax functions not working’ is closed to new replies.
Skip to toolbar