WordPress.org

Forums

Openstrap
[resolved] word break and word wrap is not working (14 posts)

  1. herrlehrer1
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have a problem with the hyphenation/word-wrap functionality with Openstrap and I seem to be unable to figure out a solution (even though I've already tried your suggesstions from here http://www.opencodez.com/openstrap-responsive-wordpress-theme). Words are broken randomly and put into the next line.

    The problem occurs in Firefox but not in Chrome.

    I use WordPress in German but have all language settings adjusted so this shouldn't be an issue.

    Do you have any suggestion on how to deal with this?

  2. Pavan Solapure
    Member
    Theme Author

    Posted 1 year ago #

    Can you post your website please?

  3. herrlehrer1
    Member
    Posted 1 year ago #

    my site is

    http://www.ehnur21.at

    you can find my problem here, for example: http://brag.at/hnur21/beispiel-seite/

  4. herrlehrer1
    Member
    Posted 1 year ago #

    I also tried to use the typpgraphy plugins Hyphenator and WP Typography both of which support automatic hyphenation (and word-break, I suppose) but neither of them seems to resolve the issue.

  5. Andrea Zimmermann
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have the same problem -- text wrapping between consonants. Everything looks fine on my PC, and the text-wrapping function looks fine when I reduce the size of my screen (it responds). But when I look at it on any Mac product -- laptop with large screen, iPad, iPhone -- the weird wrapping occurs. Looks terrible! Also, my last name is broken into a hyphenated word spanning two lines (only on Mac products).

    Is it a problem running Openstrap on Macs?

    my site is apzimmermann.com

  6. Pavan Solapure
    Member
    Theme Author

    Posted 1 year ago #

    Look for following css

    .sidebar-right, .sidebar-left, .site-content,.entry-content, .entry-meta , article, span, a {
    	#word-wrap: break-word;
    	-ms-word-break: break-all;
    	word-break: break-all;
    
    	/* Non standard for webkit */
    	word-break: break-word;
    
    	-webkit-hyphens: auto;
    	-moz-hyphens: auto;
    	hyphens: auto;
    }

    and replace it with

    .sidebar-right, .sidebar-left, .site-content,.entry-content, .entry-meta , article, span, a {
    	word-wrap: break-word;
    }

    Let me know if this works for you.

  7. Andrea Zimmermann
    Member
    Posted 1 year ago #

    Pavan -
    This worked beautifully!!!! Thank you so much! I love the theme, but I would never (ever!) have figured out how to correct this problem on my own.
    I appreciate your solution and your speedy response!
    Best regards,
    Andrea Zimmermann

  8. K G Mozumder
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Pavan,

    Thank you very much for your information. I was also facing the same problem.

    Thanks & Regards,

    K G Mozumder

  9. herrlehrer1
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thank you, Pavan!

    The problem is gone now - everything works just fine! Awesome theme btw!

  10. sarahelliem
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hello - quick question as I need to make this change to my website, whereabouts is the css that needs changing? Thanks!

  11. Andrea Zimmermann
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi, Sara,
    Go to your Dashboard
    Click on Appearances
    Click on Editor
    And then (having already highlighted the replacement coding) highlight the coding to be replaced and paste in the corrected coding.
    Good Luck!
    Andrea

  12. sarahelliem
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks Andrea for your speedy response. Found it and replaced the coding as guided above. Unfortunately it hasn't worked for me. My title has 27 characters, so the final word 'consultancy' is hyphenated (the hyphen is character #19). Is my title too long or do I need to do something else to fix this?
    Any advice much appreciated.
    Thanks
    Sarah

  13. Andrea Zimmermann
    Member
    Posted 1 year ago #

    Sarah,
    I am no expert, but I did try to add a word to my title/header and -- although it did not hyphenate the word -- it placed it on the next line. It does seem we are limited in the number of characters for the header. I forgot to see if you can choose a smaller font for your header text. You might try this. Or you might see if you can simply put the last word ("consultancy") on the next line.

    FYI -- I recently discovered if you open your site in Foxfire, the text wrapping issue is back like an ugly beast! Are you using Foxfire? Oh, and did you log out and then back in after having changed the CSS (to "refresh"?)

    Maybe Pavan will chime in here -- about your issue and the Foxfire problem!

    Andrea

  14. sarahelliem
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks again Andrea for your advice. The word 'consultancy' now sits as one full word underneath the the other words. All the best, Sarah

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Theme

About this Topic