Support » Plugin: WooCommerce » WooCommerce Emails HTML Broken

  • Resolved chinaman123

    (@chinaman123)


    Hi,
    WooCommerce HTML emails sent to notify of new orders and such are broken. Background colors not showing, part of tags like ‘<tr’ are showing. No logo showing in header. Table is broken and not showing properly, no emoji showing and so on.

    It broke since updating to WooCommerce 4.0. Before that it worked fine last month.

    Things I did to try resolve the problem:

    – Deactivated all the plugins except WooCommerce.
    – Deactivated and then activated WooCommerce plugin.
    – Changed theme to the twenty nineteen or so.
    – Reinstalled WordPress update in Dashboard > Update
    – Simplified my function.php down to the bare minimum needed to link the theme to the Parent theme.
    – Changed the Charset and Collation in database to utf8_uni, and going to wp_config.php and changing that to utf8 instead of utf8mb4, and alternating between all these.
    – Checked WooCommerce Email template php file and see no changes between it and the update.
    – Called my hosting company and asked the tech guy if he knew anything about this, and if it’s their hosting side that is the problem causing the broken HTML emails. He didn’t know anything about WooCommerce or WordPress emails. So he was useless.
    – Changed the email format from HTML to the other options and only Plain Text worked properly. The other option showed the same broken html email.
    – Checked email HTML and can see spaces are also added between certain text.
    – Checked WooCommerce status and everything is fine.
    – Everything including theme are up-to-date.

    So I don’t know what the problem is. I think the update to WooCommerce 4.0 messed the email up.

    Much help appreciated.

    Thanks.

Viewing 15 replies - 46 through 60 (of 69 total)
Viewing 15 replies - 46 through 60 (of 69 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.