Support » Plugin: Yoast SEO » Wizard doesn’t work (error 403)

  • Resolved Cezariusz Marek

    (@cezariuszmarek)


    When I try to start the wizard I get an empty page. On the console I got the following errors:

    GET https://sp13bielsko.pl/wp/wp-json/yoast/v1/configurator 403 ()
    send @ load-scripts.php?c=0&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils,underscore,backbone,wp-util,wp-backbon…:4
    ajax @ load-scripts.php?c=0&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils,underscore,backbone,wp-util,wp-backbon…:4
    value @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:1
    b @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:1
    _constructComponentWithoutOwner @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:22
    _constructComponent @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:22
    mountComponent @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:22
    mountComponent @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:24
    performInitialMount @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:22
    mountComponent @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:22
    mountComponent @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:24
    g @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:23
    perform @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:25
    h @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:23
    perform @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:25
    batchedUpdates @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:23
    f @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:24
    _renderNewRootComponent @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:23
    _renderSubtreeIntoContainer @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:24
    render @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:24
    4../components/ConnectGoogleSearchConsole @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:1
    e @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:1
    a @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:1
    (anonymous) @ configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:1
    configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:40 Uncaught TypeError: Cannot convert undefined or null to object
        at Function.keys (<anonymous>)
        at new b (configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:40)
        at l._constructComponentWithoutOwner (configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:22)
        at l._constructComponent (configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:22)
        at l.mountComponent (configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:22)
        at Object.mountComponent (configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:24)
        at l.performInitialMount (configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:22)
        at l.mountComponent (configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:22)
        at Object.mountComponent (configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:24)
        at o.mountChildren (configuration-wizard-430.min.js?ver=4.3:24)

    I am an administrator, so I don’t understand the 403 error there.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • The path (/wp-json) doesn’t look right.

    The path (/wp-json) doesn’t look right.

    Why? That path does work.

    It’s just not standard WordPress. None of my sites have this directory. Even the plugin name isn’t “yoast”, so I’m not sure what’s being called in this scenario.

    I don’t have this directory either, but somehow it works. What’s your point?

    Hello,

    I have same problem like Cezariusz Marek.
    My Configuration Wizards not working too, Only showing “Go back to The Yoast SEO Dasboard”

    This code from my console :

    Uncaught TypeError: Cannot convert undefined or null to object
        at Function.keys (<anonymous>)
        at new b (configuration-wizard-430.min.js:40)
        at l._constructComponentWithoutOwner (configuration-wizard-430.min.js:22)
        at l._constructComponent (configuration-wizard-430.min.js:22)
        at l.mountComponent (configuration-wizard-430.min.js:22)
        at Object.mountComponent (configuration-wizard-430.min.js:24)
        at l.performInitialMount (configuration-wizard-430.min.js:22)
        at l.mountComponent (configuration-wizard-430.min.js:22)
        at Object.mountComponent (configuration-wizard-430.min.js:24)
        at o.mountChildren (configuration-wizard-430.min.js:24)

    My WordPress Version : 4.7.2
    My Yoast Version : 4.3

    If this problem cant be Solved in 2 days, ill changes my SEO plugin.
    Because I need Pro Version if this SEO works & worth for me.

    • This reply was modified 3 years, 5 months ago by krizalid. Reason: Add Version

    @krizalid your issue looks different.

    That path seems to be created for a REST API call, which is a fairly new thing.

    Each of you should submit a separate issue on https://github.com/Yoast/wordpress-seo/issues

    Plugin Support benvaassen

    (@benvaassen)

    Hi,

    We’re working on cleaning up these Yoast SEO support forums. Since your thread hasn’t had any activity in a very long time, we’ve marked it as resolved.

    Of course, you’re always welcome to open a new topic. We kindly ask you to read this post before doing so.

    Thanks for understanding!

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • The topic ‘Wizard doesn’t work (error 403)’ is closed to new replies.