Support » Plugin: Widgets on Pages » widget on pages doesn't work after wp 4.0 update

  • andrew961

    (@andrew961)



    Hi to everyone,
    as i updated wordpress 4.0 my Widget on pages plugin doesn’t work anymore.
    I checked the short code syntax is correct, it wasn’t automatically deactivated, it simply doesn’t show anything on the page.
    Does anyone experience same problems?
    Thank you in advance
    Andrew

    https://wordpress.org/plugins/widgets-on-pages/

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 25 total)
  • Theafrost

    (@theafrost)

    I have the same problem…! Have you found a solution?

    Thea

    andrew961

    (@andrew961)

    Not yet, even if everything seems to be fine, nothing happens

    Andrew

    Olessia

    (@olessia)

    Got the same problem! Double-checked everything, everything is correct, but WOP doesn’t work. The same – it all happened after WP update

    Chris Dillon

    (@cdillon27)

    I found one error and one potential problem.

    If you feel like editing the plugin, open widgets_on_pages.php in Plugins > Editor, find the widgets_on_template function, and replace

    $arr = array(id => $sidebar_name );

    with

    $arr = array('id' => $sidebar_name );

    (notice the single quotes around id)

    and near the end, replace

    add_action('admin_init', 'reg_wop_sidebar');

    with

    add_action('widgets_init', 'reg_wop_sidebar');

    which is the proper hook.

    Apologies to the developer if I’m overstepping but this plugin has not been updated in almost two years. I would gladly adopt it if you are so inclined.

    Theafrost

    (@theafrost)

    I just did that Chris Dillon, and now my site does not work…???!!!

    It says: Fatal error: Call to undefined function is_plugin_active() in /var/www/kropsfabrikken.dk/public_html/wp-content/plugins/black-studio-tinymce-widget/black-studio-tinymce-widget.php on line 140

    ???

    Theafrost

    (@theafrost)

    What do I do to get my site back? Im a beginner at this. What is line 140??

    Chris Dillon

    (@cdillon27)

    Change

    add_action('widgets_init', 'reg_wop_sidebar');

    back to

    add_action('admin_init', 'reg_wop_sidebar');

    and I’ll do some more testing.

    Olessia

    (@olessia)

    Unfortunately, no result 🙁

    Chris Dillon

    (@cdillon27)

    That was for Theafrost to get their site working.

    Olessia

    (@olessia)

    Thanks, Chris! I meant the whole problem, not that one, Thea wrote about. Hope anybody will find a solution soon.

    Chris Dillon

    (@cdillon27)

    My hunches were wrong so disregard my earlier advice. Todd told me he is working on an update.

    Theafrost

    (@theafrost)

    Ok, thank you for trying. My site is still just “gone” and shows the message that I posted. Dont know what to do to get it back…? If you go to http://kropsfabrikken.dk/ you see what I mean. It also shows on my wp admin page…

    andrew961

    (@andrew961)

    Thank you anyway Chris,
    i hope Todd will fix the problems.
    Unfortunately, every wp update i cross my fingers and hope everything will still work.

    andrew961

    (@andrew961)

    Tell me Thea, does your site give that problem after the wop plugin editing?
    it’s strange that it gives back the whole path

    Theafrost

    (@theafrost)

    I just changed

    add_action(‘admin_init’, ‘reg_wop_sidebar’);

    to

    add_action(‘widgets_init’, ‘reg_wop_sidebar’);

    And now I can not change it back…

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 25 total)
  • The topic ‘widget on pages doesn't work after wp 4.0 update’ is closed to new replies.