Support » Plugin: SEOPress, on-site SEO » White Screen

  • Resolved karenrbnt

    (@karenrbnt)


    Installing your plugin on a fully updated WP site resulted in a white screen. When I disable the plugin and the site is back.
    I see some other support posts about that being a php issue. This site uses php 7.0. I did not have that issue when I installed it on another site that is on a server with php 7.2 or on another site on the server using 7.0. So it does not look like php is the cause.
    The site is not live yet, it is in a folder of the existing site. I would not think that would be an issue.
    I am very interested in using this plugin. Can you suggest anything I might look for?

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Plugin Author Benjamin Denis

    (@rainbowgeek)

    Hi,
    can you enable wp_debug in your wp-config.php to see the error?

    Thread Starter karenrbnt

    (@karenrbnt)

    Hope this helps.

    Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mb_convert_encoding() in /home/xxxxxx/public_html/prelim/wp-content/plugins/wp-seopress/inc/functions/options-social.php:605 Stack trace: #0 /home/xxxxxx/public_html/prelim/wp-content/plugins/wp-seopress/inc/functions/options-social.php(636): seopress_thumbnail_in_content() #1 /home/xxxxx/public_html/prelim/wp-includes/class-wp-hook.php(286): seopress_social_fb_img_hook('') #2 /home/xxxxxx/public_html/prelim/wp-includes/class-wp-hook.php(310): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #3 /home/xxxxxx/public_html/prelim/wp-includes/plugin.php(453): WP_Hook->do_action(Array) #4 /home/xxxxxx/public_html/prelim/wp-includes/general-template.php(2614): do_action('wp_head') #5 /home/xxxxxx/public_html/prelim/wp-content/themes/generatepress/header.php(18): wp_head() #6 /home/xxxxxx/public_html/prelim/wp-includes/template.php(688): require_once('/home/xxxxx/...') #7 /home/xxxxxxx/public_html/prelim/wp-includes/template.php(647): load_template('/home/xxxxxx7/.. in /home/xxxxxx/public_html/prelim/wp-content/plugins/wp-seopress/inc/functions/options-social.php on line 605

    Plugin Author Benjamin Denis

    (@rainbowgeek)

    What PHP version do you use?
    PHP 5.4 is the minimum required.

    Thread Starter karenrbnt

    (@karenrbnt)

    php 7.0.30

    Thread Starter karenrbnt

    (@karenrbnt)

    RESOLVED
    I looked further into this issue after another plugin I was testing caused a white screen. I think the issue is that this particular server does not have an optimal php configuration. I copied the site to another server and your plugin works fine.

    Plugin Author Benjamin Denis

    (@rainbowgeek)

    I guess mb_convert_encoding module was missing in your PHP configuration.
    Thank you for your feedback.

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • The topic ‘White Screen’ is closed to new replies.