Support » Plugin: Yoast SEO » When I share post link on facebook page facebook preview image not showing there

  • Resolved yousafkwl

    (@yousafkwl)


    hi sir i am facing an issue when i write an post on my website and i select special umage for facebook and when i share this post link on my facebook page it do not show facebook preview image there and when i use facebook debugger they give me an error ( Missing Properties
    The following required properties are missing: fb:app_id ) but when i open Yoast SEO social section there in no facebook app id option please solve my problrm i am worried

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • Plugin Support devnihil

    (@devnihil)

    @yousafkwl Can you please provide us with an example URL of one of the posts where this issue is occurring, so that we can review the source code of the post to see whether the Yoast SEO plugin is outputting the image metadata as expected?

    Also, regarding the warning of ‘Missing Properties. The following required properties are missing: fb:app_id’, this appears if you have not specified a Facebook app ID for your site. This does not interfere with the ability to share posts on Facebook, nor does it affect the preview image. We have more information on this here: https://yoast.com/help/fb-app-id-warnings/

    Also, ​as of the 15.5 release of the Yoast SEO plugin, we have removed support for the Facebook App ID. This is because Facebook has indicated that this is now a deprecated feature on their side. You can also read more about this in the Yoast SEO changelog here: https://yoast.com/wordpress/plugins/seo/change-log-wordpress-seo/

    If you are seeing unexpected behavior or appearance for one of your site’s social previews when sharing it on social media, this can be caused by the social media site caching old metadata for that page. This is why you may not immediately see the new values you set up for the page reflected in the page’s preview when you share it (image, title, description, etc).

    To resolve this, we would first recommend to try running the Facebook Sharing Debugger on the page you are experiencing the issue on, and under ‘When and how we last scraped the URL’ clicking the ‘Scrape Again’ option and letting us know whether this resolves the issue? The ‘Scrape Again’ option will force Facebook to update it’s cache for your page’s link.

    Please note that to successfully update the cache it may require re-scraping your page several times as whether the page’s data can be read may take several requests between Facebook and the server your website is hosted on. Also, this guide includes more information on this and explains in detail how to do this: https://yoast.com/help/facebook-sharing-updated-details/

    Thread Starter yousafkwl

    (@yousafkwl)

    yes sir this is link of post where i am facing problem (https://urdulight.com/hot-news/hand-grenade-blast-kills-two-children-in-peshawar/) sir i did scrape again button many times i am facing this from last three 3 days i am facing this on several posts

    Thread Starter yousafkwl

    (@yousafkwl)

    this is link of post (https://urdulight.com/international-news/indian-farmers-vow-to-continue-protest-as-talks-with-govt-failed/) also many other posts are having same problem please solve it as soon as possibel because i am worried about it lease solve my issue my website is likely turned off from 3 or 4 days i am not posting anything so traffic is decreasign please solve it

    Plugin Support Suwash Kunwar

    (@suascat_wp)

    @yousafkwl

    We scrapped the given URL via the Facebook debugger tool and do notice the preview image appears. See reference https://prnt.sc/wkp28i
    However, the image in the Facebook preview looks different than the og:image url one in the page source.

    Incorrect image in the preview appears different. Try too clear all your caching from your theme, plugin, server, CDN like CloudFlare or browser. If you are not sure how to clear caching from theme/plugin please speak to those authors. If you want to clear cache from the server, please speak to your host provider. To clear the cache from a browser use this guide: https://kb.yoast.com/kb/how-to-clear-my-browsers-cache/.

    Thread Starter yousafkwl

    (@yousafkwl)

    yes sir it appears i know but sir in yoast plugin i select special image for facebook and twitter when i share it on twitter it is shwoing correctly but when sharing on facebook it does not show there… i have example here in image check it (https://snipboard.io/75AINu.jpg) kindly solve this issue i am losing my website traffic

    Plugin Support Suwash Kunwar

    (@suascat_wp)

    @yousafkwl

    We understand an image you’ve specified in Yoast SEO of this post is https://urdulight.com/wp-content/uploads/2021/01/2.jpg.

    We confirmed Yoast SEO has outputted the same image on the og:image meta tag on page source as below:

    <meta property="og:image" content="https://urdulight.com/wp-content/uploads/2021/01/2.jpg" />

    This shows that our plugin is working fine and outputted data as expected.

    Now, as seen before Facebook preview is pulling the wrong image https://urdulight.com/wp-content/uploads/2021/01/3.jpg on the preview. We are not sure the exact cause as we scrapped the URL multiple times. Also, there’s no Facebook warning for og:image on the report. A similar preview issue exists for Twitter sharing as well: https://prnt.sc/wksssv

    Have you already tried clearing a cache as suggested before? If not please try clearing caches again.

    Just to confirm, if you temporarily upload and assign a different image does the preview work?

    If still the issue persists, we recommend contacting Facebook community for further assistance.

    modestphaethon

    (@modestphaethon)

    I am having the exact same issue.

    I have installed the plugin and set the replace image for Facebook but when i go to the debugger and scrape it still shows the same logo. It should show the blog page header image as the preview.

    I tried changing the other posts as well and they all have the same issue. Just keeps showing the logo of the website rather than the image I place into the plugin.

    https://givensconsultinggroup.com/new-year-new-theme-take-a-risk/

    Plugin Support Michael Tina

    (@mikes41720)

    Hi @modestphaethon

    We are sorry to hear that you are encountering a similar issue regarding the image for the social preview.

    Per the forum guidelines, we ask that you please create separate topics for the issues you are experiencing. This way, it’s easier to track issues and provide assistance on your specific concerns on your specific site. Plus, you will get your own alerts for the issue rather than someone else’s.

    You may make a new topic here – https://wordpress.org/support/plugin/wordpress-seo/#new-post

    Plugin Support devnihil

    (@devnihil)

    We are going ahead and marking this issue as resolved due to inactivity. If you require any further assistance please create a new issue.

    bassetceltia

    (@bassetceltia)

    Hi @yousafkwl,

    I have exactly the same problem, did you found a solution?

    Thanks

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • The topic ‘When I share post link on facebook page facebook preview image not showing there’ is closed to new replies.