Support » Plugin: WebP Converter for Media - Convert WebP & Optimize Images » Webp version of image not created

  • Resolved cjlim

    (@cjlim)


    After uploading image in media library, i noticed the webp version isn’t auto-created in “/wp-content/uploads-webpc/uploads/2020/12”. I have not made any change in my server settings. This issue appears to happen after 21st Dec, ie the images I uploaded on 21st Dec are still having their webp auto generated.

    Coincidentally, there’s a release on your plugin on 21st Dec itself, which I installed. After this release, my next image upload was today (26th dec) and the webp images are no longer auto generated.

    I enabled debug and noticed the following lines:

    [26-Dec-2020 15:50:53 UTC] PHP Notice:  Undefined variable: sourcePath in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/webp-converter-for-media/app/Method/Imagick.php on line 33
    [26-Dec-2020 15:50:53 UTC] PHP Notice:  Undefined variable: sourcePath in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/webp-converter-for-media/app/Method/Imagick.php on line 38
    [26-Dec-2020 15:50:53 UTC] WebP Converter for Media: Can not process empty Imagick object
    [26-Dec-2020 15:50:53 UTC] PHP Notice:  Undefined property: ImagickException::$status in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/webp-converter-for-media/app/Method/MethodAbstract.php on line 51

    it seems sourcePath is not detectable.

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Plugin Author Mateusz Gbiorczyk

    (@mateuszgbiorczyk)

    Hi @cjlim,

    Thanks for your message.

    Could you please edit this file and change the following line in it:
    public function createImageByPath($path)

    to the following:
    public function createImageByPath($sourcePath)

    Has it helped?

    Thread Starter cjlim

    (@cjlim)

    yes, that works! please include this change in your next release.

    Plugin Author Mateusz Gbiorczyk

    (@mateuszgbiorczyk)

    @cjlim, thank you very much for your cooperation. I have released an update with a fix for this problem.

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘Webp version of image not created’ is closed to new replies.