Support » Plugin: WooCommerce MyParcel » Wat is er aan de hand met het wisselen van versies?

 • Resolved Jos Klever

  (@josklever)


  Meerdere klanten trokken vandaag aan de bel, omdat de site niet meer goed werkte na het updaten naar versie 4.3.0. Er is de afgelopen weken/dagen meerdere keren gewisseld naar andere versies, zie ik op Trac (https://plugins.trac.wordpress.org/log/woocommerce-myparcel/).

  Een rollback naar versie 4.2.1 lijkt vooralsnog te werken, maar ik zie dat de stabiele versie nu weer op 4.1.5 staat. Dus hoe zit dat?

  De problemen gingen over het niet kunnen exporteren (foutmelding: Order xxx could not be exported to MyParcel because: Geen HS code gevonden in de MyParcel instellingen) en terugkerende klanten (met account) kregen meldingen dat ze een ongeldig adres zouden hebben opgegeven.

  De klanten geven aan, dat support zeer slecht bereikbaar is en dat er vaak wat mis gaat. Daarom hebben ze nu buiten de rollback om ook geen contact gezocht met support. Maar aangezien niets zeggen ook geen signaal afgeeft, plaats ik toch maar even een bericht. Hopelijk kan er een toelichting gegeven worden en wordt er iets van geleerd om voortaan niet meer dit soort acties uit te voeren.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 24 total)
 • Plugin Author mitchellbokhove

  (@mitchellbokhove)

  @josklever In oktober hebben we een release gedaan die niet goed is ontvangen. In de overgang van v4.1 naar 4.2. zit een redelijk ingrijpende verandering. Uiteraard hebben we die versie zelf getest en daarna via github onder een select groepje gebruikers verspreid. Hetzelfde hebben we echter in oktober gedaan en daarmee konden we niet helemaal voorkomen dat er bij livegang toch nog het e.e.a. fout ging. We hebben dus gefaseerd een versie live gezet voor een subgroep van onze gebruikers, de feedback gebruikt om te verbeteren en vervolgens het proces herhaald.

  Ik sluit niet uit dat we dit in de toekomst helemaal geen gefaseerde release meer doen maar voorlopig hoop ik dat we het niet meer nodig hebben. Overigens ben ik blij dat je dit bericht plaatst. De error met de HS code hebben we inmiddels gefixed (de plugin verwijderen en handmatig herinstalleren en die error is weg). Dat terugkerende klanten een error krijgen dat ze een ongeldig adres opgegeven zouden hebben is nieuw. Kregen klanten deze error in de checkout? En dit gaat dan dus om ingelogde klanten?

  Thread Starter Jos Klever

  (@josklever)

  Als je een niet correct werkende versie online zet, zorg dan dat er een patch wordt uitgebracht, zodat gebruikers kunnen updaten om het op te lossen. Een rollback wordt immers niet zichtbaar en vereist handmatige actie. Bovendien is er helemaal geen informatie te vinden over wat er gaande is. De trac log ziet er in ieder geval uit alsof er weinig controle is en er allemaal dingen gebeuren, die niet zouden moeten gebeuren.

  Zelf ben ik geen gebruiker van deze plugin, maar beheer ik vele websites van klanten, waarvan er wel een aantal deze plugin hebben draaien en vandaag dus bij mij aanklopten voor support, omdat ze netjes gezegd niet de beste ervaringen hebben met support van jullie.

  Zelf heb ik dit niet onderzocht, maar op basis van het rommeltje met de versienummers een rollback gedaan en dit ticket gemaakt.

  Het enige wat ik inhoudelijk kan zeggen over de melding die ik naast de HS melding kreeg, was dit: “En bij klanten geeft hij op dat ze geen geldig factuur en verzendadres geven ook al zijn het terugkerende klanten, klant mocht na tig keer proberen pas haar wachtwoord vervangen”. Hopelijk hebben jullie hiermee een idee in welke hoek dat gezocht moet worden, anders zal ik de klant moeten vragen om toch zelf contact met jullie op te nemen.

  Hi Jos,

  Gisteren is er een hotfix geweest op de 4.3.0 versie. Dit is gisterenmiddag laat live gezet en zou nu goed moeten werken. Ik heb dit bij verschillende klanten geïnstalleerd en goed werkend gezien. Let wel op dat versie 4.3.0. een pre-release betreft en ons advies is om het eerst in een testomgeving uit te proberen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt deze versie komende week als stabiel gereleased.

  Thread Starter Jos Klever

  (@josklever)

  Het probleem is dat versie 4.3.0 als stabiele versie live heeft gestaan 2 dagen geleden (zie ook de trac log). Daar gaat het juist om. Vervolgens wordt het stilletjes teruggedraaid, zonder communicatie daarover, terwijl gebruikers al met een defecte versie zitten. Die versie heeft dus geen hotfix gekregen. Wat jullie via andere kanalen doen, is hier niet te zien. Ik heb het dus over wat er hier in de plugin repo met de plugin gebeurt. Zelfs als een pre-release per ongeluk live wordt gezet, dan communiceer je daar over.

  Plugin Author mitchellbokhove

  (@mitchellbokhove)

  @josklever We begrijpen de feedback en zoals eerder gezegd zijn we blij dat je toch besloten hebt hierover een bericht te plaatsen. Vanwege de missende ondersteuning vanuit WordPress om gefaseerd te releasen, waren we genoodzaakt om het op deze manier te doen. De intentie is om vanaf de nieuwe stable weer gewoon fix forwards te doen.

  Daarover gesproken. We hebben de nieuwe versie inclusief fix voor gewicht/hs code bij meerdere andere klanten draaiende en daar zien we geen issues met het verzend/factuur adres. Tevens hebben we zelf geprobeerd dit te reproduceren maar zonder succes. We hebben dus besloten om morgen v4.3.1. als stable uit te rollen.

  Is het mogelijk om de updates ook compatibel op te leveren voor de meest actuele WordPress en Woocommerce versie? Ik draai (door omstandigheden) met WP5.7 en WC5.1 dus heb ik aan jullie meest actuele versie helemaal niks.

  Thread Starter Jos Klever

  (@josklever)

  Om eerlijk te zijn, vraag ik me ook af of het probleem met de ongeldige adressen aan de plugin ligt of aan iets anders. Zodra de nieuwe versie beschikbaar komt, zal ik de klant laten testen, zodat er een rollback kan plaatsvinden i.g.v. problemen. Dan zal ik de klant ook een ticket aan laten maken.
  Mocht het allemaal wel correct werken, dan zal ik dit ticket sluiten.

  Hopelijk krijgt het punt m.b.t. communicatie voortaan extra aandacht. En voor de beste mogelijkheden voor een “beta” release zou je via Slack contact op kunnen nemen met het Plugins team van WordPress.

  Plugin Author mitchellbokhove

  (@mitchellbokhove)

  @josklever Graag inderdaad contact op (laten) nemen mocht het onverhoopt toch mis gaan.

  Er gaat vanmiddag in ieder geval een mail uit dat we morgen een nieuwe versie uitrollen.

  @josklever Ongeldige adressen ligt aan de plugin:
  https://github.com/myparcelnl/woocommerce/issues/578

  Je kunt kijken of deze fix je helpt:
  https://github.com/myparcelnl/woocommerce/pull/579/files/82acf2a302a66840e146b8e8f8926f2be9c3533b

  • This reply was modified 1 month, 3 weeks ago by darkallman.
  Thread Starter Jos Klever

  (@josklever)

  @darkallman Bedankt voor de info.

  @mitchellbokhove Ik zie dat dit nog niet is verwerkt in 4.3.1, die inmiddels live is gezet? Wanneer wordt dat wel opgelost? Voorlopig update ik dus nog niet.

  Jullie hebben beloofd dat ook de meerprijzen in plaats van de totaal prijzen bij de verzendopties in deze versie geïntegreerd zouden zijn. Helaas is dit niet het geval.

  Plugin Author mitchellbokhove

  (@mitchellbokhove)

  @josklever : Ik denk dat dit 2 verschillende issues zijn. Het github issue wat ingeschoten is refereert naar 4.2.1. (waar jouw klanten nu op draaien toch?) en deze code hebben we nog veel langer niet veranderd.

  @darkallman : Loop jij nu tegen dit issue aan sinds de update naar 4.3.1?

  Plugin Author mitchellbokhove

  (@mitchellbokhove)

  @peterenlianne : Dit is een instelling geworden. Je kunt dit vinden onder de checkout instellingen->prijzen tonen. Dit staat nu standaard als totaalprijs en dit kan ingesteld worden als meerprijs.

  Oeps, stom. Ik had een ‘aan/uit’ knopje verwacht dus inderdaad er overheen gekeken. Dank voor je snelle reactie en succes met de moeilijker(e) gevallen.

  @mitchellbokhove Ik zie in 4.3.1 de fix van Spreeuw nog niet zitten, dus die pas ik handmatig toe. Maar eerlijk gezegd, heb ik niet getest of hij het issue nog geeft zonder die fix. Zou dat opgelost moeten zijn?

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 24 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.