Support » Plugin: Packeta » Vynucená doprava na fakturační adresu = nejde odeslat do Zásilkovny

  • Resolved mojett

    (@mojett)


    Woocommerce-Nastavení-Doprava-Možnosti dopravy-Vynutit dopravu na zákazníkovu fakturační adresu má za následek, že nejde odeslat zásilka do Zásilkovny, chyba: Nepodařilo se vytvořit zásilku. Data: {“request”:{“number”:”69036″,”name”:””,”surname”:””,”value”: …… Jméno adresáta není vyplněno, prosíme vyplňte jej. Name contains invalid characters.” (pole jméno a příjmení je prázdné). Ostatní možnosti dopravy ( Výchozí fakturační adresa zákazníka nebo Výchozí dodací adresa zákazníka) fungují, jméno zákazníka propisují.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • Plugin Support kovalmatyas

    (@kovalmatyas)

    Dobrý den @mojett,
    děkuji za nahlášení tohoto chování.

    Zkoušel jsem toto nasimulovat na našich testovacích prostředích a replikovat se mi to nepodařilo. Projevuje se toto chování i u ostatních přepravních metod? Propisují se jméno a příjmení do detailu objednávky, když máte nastavenou vynucenou dopravu na fakturační adresu?

    S pozdravem,
    Matyáš Kovaľ – Packeta E-Commerce Support

    Thread Starter mojett

    (@mojett)

    Tak chybu způsobuje spoluaktivovaný plugin WooCommerce Checkout Manager. Když ho deaktivuju, tak vše funguje, jak má. Tak se omlouvám za falešný poplach 🙂 Plugin používám, aby nemuseli zákazníci vyplňovat např. svojí osobní adresu, když chtějí dodat do Zásilkovny, a naopak aby měli povinné pole tel. čísla ze stejného důvodu, takže kombinace obou pluginů je vhodná. Vyřešil jsem tedy přepnutím na “výchozí fakturační adresa” a zdá se, že to bude fungovat dobře pro všechny případy.

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • The topic ‘Vynucená doprava na fakturační adresu = nejde odeslat do Zásilkovny’ is closed to new replies.