Support » Fixing WordPress » VW themes’ Gallery pluggin has a bug

  • I’m new to WP and just started to create my website with a template from VW Themes. I showed them all the screen shots, gave them an admin access as they requested but they pretend it’s working whereas nothing has changed. I’m no IT engineer, could someone please help debug, I explain :

    After trying to install the pluggin ‘Gallery’ (the last one to install for my template), I had my first bug. So I thought I should start all over again the full pluggin procedure : I deleted the zip and unzipped ‘Gallery’ pluggin files/folders in my own location (in User/Documents folder) but I still don’t know which one to use or bin nor where to put them on my Mac computer. Then I re-downloaded the zip folder from WP website and put it in the same location, not unzipping it this time.

    Now, WP is telling me again: “This theme requires the following plugin: Gallery. Begin installing plugin”. So I click on Install (source is ‘WordPress Repository’) and got that message : “Something went wrong with the plugin API.”. Before I had also more details about the bug with the message (but I don’t have it anymore, why?) : ‘the destination folder already exists…’ and it gave me a long path to its location.
    – I don’t provide my URL because I feel it’s private data and suppose it’s not necessary at this stage.

    Many thanks if you can help me urgently, best regards.

    • This topic was modified 11 months, 3 weeks ago by wpbea2020.
    • This topic was modified 11 months, 3 weeks ago by wpbea2020.
Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Here’s a good document about installing plugins.

    https://wordpress.org/support/article/managing-plugins/

    Be careful sharing your login credentials with just anyone. Nobody should ever ask you for that information within these forums here.

    If I’d have had your URL I might have been able to look at your plugins for an idea about if it is installed properly but, you mentioned removing those files so they are probably gone.

    Hey @wpbea2020 , let me know what theme it is that your using and I will see if I can help debug what has gone wrong for you. Can you find the theme in the directory here https://wordpress.org/themes/ so I can check it out and test/follow up with the theme author?

    Thread Starter wpbea2020

    (@wpbea2020)

    Thank you guys for your quick response, you’re ace ! I took note of the links.
    I bought the following VW theme :”VW Personal Trainer Pro”.
    Then I got an answer today from VW Themes saying the ‘gallery’ pluggin is installed, but I can’t see it listed in my installed pluggins, that’s weird. Instead I got installed the 2 following pluggins which name include the word ‘Gallery’ (where has the ‘Gallery’ pluggin gone ? I’m waiting a reply from VW) :
    – NextGEN Gallery (it requires to ‘opt in’ : do I need to do that ?)
    – VW Gallery Images.
    Best regards !

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘VW themes’ Gallery pluggin has a bug’ is closed to new replies.