Support » Fixing WordPress » Visual Editor stopped working on 4.9.8

  • Resolved kjoubert

    (@kjoubert)


    The visual editor has stopped working since the update to 4.9.8. Text editor is fine. The Visual editor just shows the same as text editor now.

Viewing 12 replies - 1 through 12 (of 12 total)
  • Moderator t-p

    (@t-p)

    is the classic-editor plugin installed:
    https://wordpress.org/plugins/classic-editor/

    • This reply was modified 1 year, 4 months ago by t-p.

    Same issue with the classic-editor activated or not. I noticed when clicking Visual editor it copies the blow text to the bottom of the page. Again and again for each click.

    <span data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;” class=”mce_SELRES_start”></span>

    I tried the Health Check Plugin. The issue remains with that running.

    I thought this is my own topic. I made it.

    Moderator t-p

    (@t-p)

    My apology, got mixed up 🙂

    Back to your issue, this may be a plugin or theme conflict. Please attempt to disable all plugins, and use one of the default (Twenty*) themes. If the problem goes away, enable them one by one to identify the source of your troubles.

    If you can install plugins, install “Health Check”: https://wordpress.org/plugins/health-check/ On the troubleshooting tab, you can click the button to disable all plugins and change the theme for you, while you’re still logged in, without affecting normal visitors to your site.

    I tried the Health Check Plugin. The issue remains with that running.

    Also same issue with the classic-editor activated or not. I noticed when clicking Visual editor it copies the blow text to the bottom of the page. Again and again for each click.

    <span data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;” class=”mce_SELRES_start”></span>

    Moderator t-p

    (@t-p)

    Troubleshooting with your browser: Your browser can help you identify JavaScript issues or conflicts and this article can assist you in doing that diagnosis. This could help identify Visual Editor issues as well.

    Gave that a shot. This is the error it kicks out when clicking the “Visual” button. (I am using Go-Daddy Optimized wordpress, so hopefully a way to fix as I do not have access to CPanel)

    JQMIGRATE: Migrate is installed, version 1.4.1
    plugin.min.js?ver=4800-20180716:1 Uncaught TypeError: e.on is not a function
    at Object.e (plugin.min.js?ver=4800-20180716:1)
    at jg.c.fire (tinymce.min.js?ver=4800-20180716:2)
    at Object.fire (tinymce.min.js?ver=4800-20180716:2)
    at new Hx (tinymce.min.js?ver=4800-20180716:2)
    at n (tinymce.min.js?ver=4800-20180716:2)
    at Array.<anonymous> (tinymce.min.js?ver=4800-20180716:2)
    at qt (tinymce.min.js?ver=4800-20180716:2)
    at e (tinymce.min.js?ver=4800-20180716:2)
    at je.b.bind (tinymce.min.js?ver=4800-20180716:2)
    at Object.F [as bind] (tinymce.min.js?ver=4800-20180716:2)

    Not yet. I spoke with Go-Daddy. It seems by “Hassle free Optimized WordPress” they really mean “WordPress we update, corrupt your core files and have not way to fix it without a complete restore smoking all your WooCommerce sales”. Since thy do not provide access to the WP-Include folder they are going to Migrate me back to a CPanel hosting plan.

    In the meantime I am going to try this: In Go-Daddy create a staging site clone from the main site. The push the staging site back over the production site. It seems to recreates the core files when it does it. At least on a test it did. I may try this weekend and will post my results.

    Moderator t-p

    (@t-p)

    @labisblog0,

    Please do not jump into other topics. If the troubleshooting already posted made no difference for you, then, as per the Forum Welcome, please post your own topic.

    Your post has been archived.

    Moderator t-p

    (@t-p)

    @efheinitz,

    Please do not jump into other topics. If the troubleshooting already posted made no difference for you, then, as per the Forum Welcome, please post your own topic.

    I have archived your post.

    Just updating my outcome.
    I made new site with GoDaddy. At first no issue. But once I restored my database it returned. Plugins on/off, different themes, didn’t matter.

    Ended up moving my site to another Host, did my database restore and no problems. Only difference with the host was I used Cpanel rather than Optimized WordPress like I had with Go-Daddy where they don’t give you access.

    Moderator t-p

    (@t-p)

    Glad you got it sorted 🙂

Viewing 12 replies - 1 through 12 (of 12 total)
  • The topic ‘Visual Editor stopped working on 4.9.8’ is closed to new replies.